5 Април, 2023 18:40 687 5

ЕК ще изплати 50 млн. финансова помощ на Молдова

  • молдова-
  • финансова-
  • помощ-
  • ес-
  • ек

Като част от макрофинансовата помощ за страната

ЕК ще изплати 50 млн. финансова помощ на Молдова - 1
Източник: БГНЕС

Европейската комисия ще изплати 50 млн. финансова помощ на Молдова като част от макрофинансовата помощ за страната на обща стойност 150 млн. евро. По втория транш Молдова получи 10 млн. евро безвъзмездна помощ, а още 40 млн. ще бъдат отпуснати под формата на заеми през май.

По този начин Комисията подкрепя страната като една от най-тежко засегнатите от руската агресивна война в Украйна. Помощта е насочена към неотложните нужди и в подкрепя на цялостната макроикономическа стабилност на Молдова, като същевременно с нея се подпомагат широкомащабни и амбициозни реформи.

Първият транш от 50 млн. евро бе отпуснат през август миналата година, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пояснител

    17 0 Отговор
    Молдова вече получава повече от ЕС в сравнение с България. За Украйна да не говорим. Важното е откриването на Втория Фронт срещу Русия
  • 2 Дядо Петко

    3 0 Отговор
    на укрите дадоха 150 милиарда а на молдова само 150 милинки
  • 3 НЕ ИМ ВЗЕМАЙТЕ ПОМОЩА,ПОДКУПВАТ ВИ!!!

    3 0 Отговор
    ЕЙ СТРАШНИ СА ..СЕГА ЗАГРОБВАТ С ПОДКУПИ , КАКТО И НАС И МОЛДОВА ,БЛИЗКА ГРАНИЦА ДО РУСИЯ..НАИСТИНА ТЪРСЯТ СИ ГО И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ..МИР И СПОКОЙСТВИЕ С ТАЯ СГАН НА ТАЯ ПЛАНЕНЕТА НЯМА ..НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ЧОВЪРКА ЗА ВОЙНИ ,РАЗДОРИ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ И ВСИЧКО ТОВА Е ПО ИНСТРУКЦИИ НА ЛАЙНОСАКСОНИТЕ..СТРАШНА ПРОКОБА СА.
    ОТКАЖЕТЕ ИМ ПОМОЩТА, ЗАГРОБВАТ ВИ ЗАРАДИ РУСИЯ,ЩЕ ВИ ПОЛЗВАТ КАТО УК!!!!НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ . КОВАРНИ СА .
  • 4 Без коментар

    2 0 Отговор
    ЕК раздава пари на калпак на сульо и пульо,от вноските на съдраните потури на Ганьо .За това за Великден ще рупа камъни
  • 5 бай Иван

    1 0 Отговор
    Почва се лекичко така като с Украйна. Хубаво е в Молдова да гледат какво се случва в Украйна и да преценяват дали си заслужава да умират за едни хартийки дето вече ги печатат както им дойде.