Last news in Fakti

11 Април, 2023 07:15 1 209 21

Макрон заминава на двудневно посещение в Нидерландия

  • франция-
  • президентът на франция-
  • еманюел макрон-
  • нидерландия

В Хага френският президент ще произнесе реч за суверенитета и сигурността на Европа в областта на икономиката и промишлеността

Макрон заминава на двудневно посещение в Нидерландия  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон е на посещение днес и утре в Нидерландия. Визитата включва среща с нидерландската кралска двойка и реч на Макрон относно Европа, която е очаквана с голям интерес след породилите полемика негови думи за Тайван след визита му в Китай, предаде Франс прес.

В Нидерландия с Макрон ще дойде и първата дама Бриджит. Двамата ще бъдат посрещнати с военни почести от крал Вилем-Александър и съпругата му Максима в Кралския дворец в Амстердам в 9 ч. по Гринуич. После ще има прием, след това частен обяд. Вечерта ще има държавен банкет, на който са поканени нидерландският певец Дейв, който е много популярен във Франция, архитектът Рем Колхас и директорът на "Тур дьо Франс" Кристиан Прюдом.

Днес следобед в нидерландския институт "Нексус" в Хага Макрон ще представи и визията си за суверенитета и сигурността на Европа в областта на икономиката и промишлеността.

Утре пък Париж и Хага ще подпишат пакт за иновациите, в който централно място ще има сътрудничеството при производството на полупроводници, енергетиката и квантовата физика. Макрон ще посети и лабораториите за квантова физика на университета в Амстердам.

Преди да се приберат в Париж, семейство Макрон заедно с кралското семейство на Нидерландия ще разгледат и ретроспективната изложбата на Вермеер в "Райксмузеум" в Амстердам.

Това е първата визита на френски президент в Нидерландия от 2000 г. През 2016 г. нидерландската кралска двойка пък беше във Франция.

Посещението на Макрон в Нидерландия и срещите му с краля донякъде компенсират провалената британската кралска визита във Франция. Визитата на Чарлз Трети бе отменена заради общонационалните мобилизации срещу пенсионната реформа. Пореден ден на такава мобилизация ще има в четвъртък, в навечерието на очаквано ключово становище по темата от Конституционния съвет на Франция, от което зависи бъдещето на пенсионната реформа, планирана от Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    13 1 Отговор
    Япония е сериозно обезпокоена от съвместните действия на руската и китайската армия в близост до нейните граници. Това се съобщава в годишния доклад на японското външно министерство, наречен "Синята книга",
  • 2 Бонев

    33 0 Отговор
    Горкият,хич не му се седи във Франция.
  • 3 Мъжа на урсула

    27 0 Отговор
    Да вземе пак урсулата...
  • 4 Какво да прави, нали е с баба!

    24 0 Отговор
    От акушерка в Китай отива при джендър в Холандия!
  • 5 Ошашавен

    24 0 Отговор
    Тоя народа му още ли не го изгонил! Не го дишат от години!
    Гонят го от години, а той си развява шлифера напред назад да "оправя света"! След като "оправи" вече Франция!

    Май е по-голям любимец на Клаус Шваб и от самия Трюдо! Само това е възможното обяснение!

    Коментиран от #16

  • 6 Макро не води бабичката си с него,

    22 0 Отговор
    да не я е сменил вече, или и тя като Байдън не може да се движи?
  • 7 Джамбaза

    23 0 Отговор
    Сигурно ще лобира за България.
    Няма какво друго да е.
  • 8 МирО

    20 0 Отговор
    Последните десетина години лидерите са масово някакви посмесища, хората ли са виновни, че избират само такива или материалът е само такъв?
  • 9 БОЗА

    21 0 Отговор
    След гредата в Китай още го цепи кратуната...и вкъщи не става да се прибере,че го чекат да го бият техните...реч щял да държи-вземай пример от оня дето се държахте,за ръчички и се гледахте влюбено бе-той държи речи на цялата Вселена по Интернет...дойде краят на изобилието...па и нато в мозъчна смърт...твои думи са Мими(бабА му тъй му викала на галено)-твои... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 10 Жорето

    10 0 Отговор
    Ей мнооо на далече бре!!!
  • 11 защо

    14 0 Отговор
    ще има прием, след това частен обяд. Вечерта ще има държавен банкет

    Повече обяснения не са нужни.
  • 12 Госあ

    12 0 Отговор
    Холандия и Белгия са за Китай 😉
  • 13 Рашатарка

    15 0 Отговор
    Тая рашатарка не се спря!
    Още един луд, който се мисли, че е Господ!
    Всеки полово неуриентиран е с психически отклонения!
  • 14 Диоген

    16 0 Отговор
    ,,Визитата на Чарлз Трети бе отменена заради общонационалните мобилизации срещу пенсионната реформа. Пореден ден на такава мобилизация ще има в четвъртък.."

    Забележете-народните бунтове и протести вече ги наричат,,мобилизации".
    Скоро думите ,,недоволство" и,,протест" ще бъдат забранени в ,,свободна" Европа.
  • 15 Какво падение

    9 0 Отговор
    Този дали осъзнава, колко е смешен? Китайците му показаха, че от него нищо не зависи, а онази акушерка Лай......нен даже и не и обърнаха никакво внимание. Те са се взели за нещо, но им показаха, че са просто едни марионетки на американците и не вървят. На макарона къщата му гори, а той се прави, че всичко е наред и обикаля по света като цветарка. Сега в Нидерландия го отвя вятъра сякаш и те са нещо. Шепа наркомани, но с високо самочувствие. Където са стъпили "демократите и либералите" навсякъде е батак, ама така е като слушат американските си "приятели" упс те нямат приятели, а "партньори" или с други думи казано слуги. Западна Европа си беше добре преди американците да сложат тези смешници на власт. Наблъскаха ги с необразовани нехристиянски тарамбуки и сега, какво очакват някакъв напредък ли? Европа вече е в упадък и то голям и за това са си виновни европейците, че ги търпят такива като този бабофил и онази акушерка дето я гласят и за шеф на САТАНАТО.
  • 16 Клаус Шваб

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ошашавен":

    Ние с камрад Сорос не си раздаваме парите ви напразно, когато назначаваме политици. Старателно ги проверяваме дали отговарят на необходимия "морал", "честност" и "лично достойнство". Ако имат нещо тъмно в миналото е плюс! Цедката е ситна!!! Същото е и с обективните журналисти на хранилката ни!
  • 17 айде днес ошашавени , утре ощавени

    6 0 Отговор
    Да вземе и " секретарката " да и окажан някакви държавни почести , не знам на какво основание , но да не и е глетаво .
  • 18 Смех 😆🤡🤣

    5 0 Отговор
    Е как суверенитет пък се продаде на Китай оня ден
  • 19 Рамо , Рамо

    5 0 Отговор
    Да вземеш и Урсула бе Макроне да си свиете по цигара там!
    Не те свърта у дома нещо Макароне?
    Да не би причината да са протестите , които у нас минават за възхвала на Европа и евроатлантическата солидарност!
  • 20 А бее

    2 0 Отговор
    Да не е тръгнал да търси политическо убежище?
  • 21 Вирус

    1 0 Отговор
    Тоя пък само търчи нанякъде да не би да е следващия председател на ек като миндерчето го турят на отанчето
Новини по държави: