Last news in Fakti

11 Април, 2023 10:13 635 5

Младшите лекари в Англия започват мащабна стачка

  • великобритания-
  • стачка-
  • младши-
  • лекари-
  • англия

Очаква се тя да има най-сериозните последствия в цялата история на националното здравеопазване

Младшите лекари в Англия започват мащабна стачка - 1
Източник: БГНЕС

Младшите лекари в Англия започват от днес 4-дневна стачка, която се очаква да има най-сериозните последствия в цялата история на националното здравеопазване.

В стачката участват членове на Британската медицинска асоциация, които работят във всички отделения на болниците, включително за оказване на спешна помощ.

Повече от четвърт милион прегледи, лечения и операции могат да бъдат отменени.

Съгласно законите на синдикатите трябва да бъде осигурена грижа за крайно нуждаещите се.

От Британската медицинска асоциация заявиха, че има планове за привикване на лекари от стачните редици, ако животът на някой е крайно застрашен.

Стачката на младшите лекари обаче се отличава от предишните стачки на медицинските сестри и парамедиците, когато бяха правени компромиси с неангажирането на персонал за някои спешни услуги.

Лекарите сега казват, че стачкуват колкото за безопасността на пациентите, толкова и за заплащането, изтъквайки, че сегашните нива на заплащане вредят на набирането на персонал и водят до това много лекари да изоставят професията си.

Директорът на националната здравна служба професор Стивън Поуис заяви за Би Би Си, че това ще бъдат "най-разрушителните стачни действия в историята на здравеопазването".

"Гардиън" пък пише, че младшите лекари могат да продължат да стачкуват още една година в острия им спор с правителството за заплащането.

Стажантите в Англия дори са готови да стачкуват цяла седмица, за да осигурят исканото от тях увеличение на заплатите с 35%, което, според министъра на здравеопазването Стив Баркли, е абсолютно нереалистично.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахари Захаров

    9 1 Отговор
    Защо стачкуват?!? Имат толкова много нови кадри прииждащи всеки ден от Азия, какво очакват?

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Очакват

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бахари Захаров":

    Увеличение на заплататите за първи път от нас 20 години, при рекордна инфлация в страна която няма ни нефт, ни храна, ни работници, ни собствена Ел енергия.
  • 5 Вирус

    0 0 Отговор
    Що така бе да не им свършиха старшите ваксини хахаха
Новини по държави: