Стотици южнокорейци бяха принудени да бягат от горски пожар, подхранван от силни ветрове, който изгори части от източен крайбрежен град. Огънят унищожи десетки домове, преди да бъде забавен от дъжда, съобщава Асошиейтед прес.

Бяха нужни около часа и близо 3000 пожарникари, за да потушат пожара, който започна в близката планина около 8:30 сутринта местно време. Корейската горска служба съобщи, че пожарникарите са потушили пожара, подпомогнати от дъжда. Усилията им първоначално бяха забавени от силни ветрове, които затрудниха летенето на самолети.

Корейската метеорологична администрация съобщи, че ветровете в района на Гангнеунг са духали със скорост 103 километра в час.

Около 70 домове и други сгради бяха разрушени и повече от 550 жители бяха евакуирани. По първоначална информация няма загинали при пожара.

Пожарът обхвана повече от 379 хектара (936 акра). Пожарникарите се фокусираха върху създаването на бариери, за да предотвратят разпространението на пламъците към по-населените райони на Гангуенг.

Източник: Асошиейтед прес