Last news in Fakti

11 Април, 2023 13:09 790 1

Пищен фестивал в гръцката столица: Над 200 събития през май

  • гърция-
  • фестивал-
  • събития-
  • пролет-
  • май-
  • атина

Той се организира за втора поредна година в центъра на столицата и нейните 129 квартала

Пищен фестивал в гръцката столица: Над 200 събития през май - 1
Източник: Shutterstock

Над двеста събития от 1 до 31 май ще се състоят в гръцката столица Атина в рамките на пролетния фестивал на града „Атина Сити Фестивал“, предаде телевизия „Скай“.

Фестивалът се организира за втора поредна година в центъра на столицата и нейните 129 квартала, като през целия май ще има богата програма от културни, развлекателни, спортни и кулинарни събития за посетители на всякаква възраст.

Част от дейностите на фестивала ще бъдат пикник на Платоновата академия, подземни маршрути в тунелите и убежищата на града, скейтборд турнири, кинопрожекции на открито, разходки по площади, улици и музеи на града, концерти и др.

Кметът на Атина Костас Бакоянис подчерта, че става дума за цял месец събития от единия до другия край на Атина, „където община, културни институции, творчески групи, артисти и общности на столицата обединяваме сили, за да покажем и да споделим богатата ѝ култура“. „Един фестивал за всички, за всички възрасти, настроения и предпочитания, който след миналогодишния успех от над 50 000 посетители се превръща в институция“, добави той, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    1 0 Отговор
    В Атина може да са сити ,но в София са много гладни ,и за това крадат като обезумели .
Новини по държави: