Last news in Fakti

12 Април, 2023 10:28 1 088 19

Пендаровски: Последните 2 години нямам нито един конструктивен разговор с Радев

  • пендаровски-
  • северна македония-
  • румен радев-
  • клубове-
  • българия-
  • отношения

Президентът на Република Северна Македония заяви

Пендаровски: Последните 2 години нямам нито един конструктивен разговор с Радев - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че няма контакт с българския си колега Румен Радев и че за последно го е видял миналата година на Мини срещата на върха за енергетиката в София.

В гостуване в централната емисия на най-голямата частна скопска телевизия "Сител“, държавният глава заяви, че през последните две години не е имал нито един конструктивен разговор с Радев, като подчерта, че според него няма климат на добросъседство.

"Трябват двама за танго. Обективно през последните две години България имаше поредица от провокации към нас и извади аргументи за нашата блокада към ЕС, каквито не е имало в историята на ЕС. Никоя държава не е блокирала друга държава с думите "Вие не сте този, за когото се мислите“. Да говорят за политика на идентичност и да крещят, че не съм македонец и че само ако сменя всички учебници ще мога да напредна към Европа... Може да провеждаме срещи, но през последните две години на практика нямам нито един конструктивен разговор с Радев“, заяви Пендаровски.

По повод негови изказвания, предизвикали реакция в София, президентът на югозападната ни съседка отбеляза, че за него е по-важна реакцията на гражданите в страната, отколкото реакцията на София.

"Един не ми каза - не ти трябваше тая работа, не говоря за политици. У нас има политици, които искат постоянно, независимо какво идва като провокация от София, да създават добра среда за преговори и сваляне на напрежението. Аз не съм от тях. Докато съм тук и ми се плаща да защитавам интересите на македонския народ и македонските граждани“, посочи Пендаровски.

Откриването на български клубове в страната според Пендаровски е една от възможните причини за нарастващото недоволство сред гражданите от френското предложение.

"Имаше период, в който съпротивата намаля. За съжаление отново започна да се увеличава. Мисля, но изисква повече време и по-задълбочени анализи, но смятам и съм убеден, че организираното намерение на България да провокира чрез серийно отваряне на т.нар. клубовете на българите в Македония допринесе тази съпротива да се засили отново“, констатира Пендаровски.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    19 1 Отговор
    Конструктивни разговори можеш да имаш само в психоболницата с пациенти с които заедно се лекувате.
  • 2 Перо

    20 0 Отговор
    Македонистите са с промити мозъци и зомбирани! С тях никога няма да намерим общ език! Те не търсят историческата истината, а им е заложено да отстояват сръбски идеологически и “исторически” измишльотини, като си мислят, че с това защитават патриотизма и националния интерес! Всичко, което може да им отвори очите, веднага се забранява от властите и се започва с терор и скрито насилие! Вече сме 21-ви век и информацията не може да бъде ограничавана и рано или късно “макетата” ще се опомнят, но властите само отлагат процеса, а времето е пари и живот! Дано комплексите на измислената държава и “нация” отминат по-бързо! Новото време ще ги принуди и дано не е много късно! Имат да изпълняват правни международни ангажименти, от които им зависят първите крачки напред, а това е само тяхна работа!

    Коментиран от #9

  • 3 Как да има "коструктивен' диалог

    10 1 Отговор
    С деструктивен човек?
  • 4 херодот

    12 0 Отговор
    Очевидно,мнението на човека се формира с "пендари".....
  • 5 Вълка

    12 0 Отговор
    А на нас,в България,не ни пука,за твойто мнение! 90% от хората,в България са,за по- твърдо политика спрямо вас! Ще си изпълните условията които подписахте! Гърция,ви държа 30 години вето,и си сменихте името,и се отказахте,от Античността! Така,че да,не се прави,на ощипана мома!

    Коментиран от #11

  • 6 резервист

    10 0 Отговор
    Многоуважаемият господин Председател наистина си мисли че е от злато като името си. Ама не е! Храни маке да те лае!
  • 7 Стево Прецедателе?

    13 0 Отговор
    Още щом вдгигнаха 22 метрова статуя на гръка Александър Велики в центъра на столицата им, трябваше да се усетим, че тея тотално са изперкали и са готови да живеят в лъжа, но не и да се стремят към истината.
    Какъв конструктивен диалог можеш да имаш с хора, които са приели Стокхолмския синдром за национална идентичност? Защо не разкриха лъжите на сърбоманите и да кажат веднъж за винаги, че са били лъгани с цел отдалечаване от България?

    Коментиран от #13

  • 8 Даааааааа

    6 4 Отговор
    Този Пендаровски е яко субсидиран от Русия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Курдо Коленков

    8 1 Отговор
    Партиите от продажници и изменници ГЕРБ и ПП-ДБ, вдигнаха ветото на тия каквани и даже сега очаквам да имат претенции нада цяла България, че говори македонски и т.н. ...

    Коментиран от #12

  • 11 Адолф

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вълка":

    Сега ние трябва да ги държим още 30 години докато не си сменят името още един път на Северозападна Македония. Те така и така един път си смениха името, що да не го направят още един път.Тогава може и да се проведе некой конструктивен разговор с тях.
  • 12 Онзи

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Курдо Коленков":

    Чупката неофашистка копейко
  • 13 аааахахахааа

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стево Прецедателе?":

    Гледах навремето един македонски историк който каза относно строежа на тия паметници в Скопие:
    "Голям срам ще берем, когато ще трябва да го разваляме тоя Дисниленд."
  • 14 Един от всички

    4 0 Отговор
    Ходи го виж бе като си на зор!
  • 15 Иве

    2 7 Отговор
    Браво Стево! Со руски ботови не се разговара.
  • 16 Шопо

    8 2 Отговор
    Македония не е държава а територия, Българска територия.
  • 17 И няма да имаш

    2 0 Отговор
    Разговор се води,когато насреща си имаш събеседник готов да те изслуша и разбере.Ти не си ни едно от двете,защото си ЗАВИСИМ от господарите от Белград,от Сръбските тайни служби и всички видими и невидими обвързващи звена на сърбизма в Северна Македония.Като започнем от медии,телевизии,радиа(всички в огромната си част Сръбски и ни едно Българско) и свършим с икономическата обвързаност и досиетата на тайните служби.Айде като си такъв голям борец за права и радетел за истина - отворете досиетата на УДБА и КОС.Отворете ги и едва тогава всичко ще излезе на бял свят.Ама не ти стиска!
  • 18 Няма и да имаш

    2 0 Отговор
    Не може да има равностоен разговор със слуга на Сърбия!Както и със всички облечени във власт,които по всякакъв начин одобряват,прикриват и замазват убийствата на граждани със Българско самосъзнание,репресиите срещу техните семейства и близки и всякакви спънки в личния им живот.Такива са похватите на Сръбските тайни служби и организацията "Црна рука",които имат за цел да заличават всичко Българско в Македония!Но иде Видовден!
  • 19 Гражданин

    0 0 Отговор
    Тия Македонци как можеха да сложат президент които е хем грозен хем не комуникативен чудя се ако го пипне някой какво ще му стане лично аз не искам да звучи че заставам на нечия страна защото аз не заставам на ничия страна като искат преговори и ЕС трябва да изпълнят критерите според мен на Република Северна Македония не и е мястото в ЕС защото докато върти длучина политика и ходи с Руската политика тя няма как да се интегрира към ЕС без да впише Българите в конституцията а докато Пендаровски е президент на Македония тя ще затъва все повече и повече мисля че на Пендаровски не трябва да му се дава втори шанс и облага от Преизбиране като президент на Македония защото в Качеството си на Лидер не прави нищо в интерес на Македонските градждани а само им промива мозъците
Новини по държави: