Last news in Fakti

12 Април, 2023 15:16 1 066 11

Арестуваха протестиращ срещу Макрон в Амстердам

  • нидерландия-
  • амстердам-
  • макрон-
  • протест

По време на посещението на френския президент в Нидерландия

Арестуваха протестиращ срещу Макрон в Амстердам - 1
Източник: БГНЕС

Полицията задържа днес мъж, протестирал срещу френския президент Еманюел Макрон, когато той пристигна във факултета по точни науки на университета на Амстердам през втория ден от посещението си в Нидерландия, предаде Асошиейтед прес.

За втори пореден ден Макрон, който се сблъсква с вълна от недоволството в родината си заради пенсионната реформа, става мишена на протестиращи по време на визитата си в Нидерландия. Вчера приветствената му реч в Хага бе прекъсната от демонстранти, припомня агенцията. Днес при пристигането на Макрон в университета протестиращ започна да скандира срещу него и се затича към него, но полицията се намеси и бързо го задържа. Задържан беше и негов съучастник.

По време на визитата си днес Макрон бе придружен от нидерландския крал Вилем-Александър. Макрон посети квантова лаборатория в университета и дискутира въпроса за квантовите технологии.

По-рано днес френски и нидерландски министри подписаха споразумение за засилване на сътрудничеството за развитие в областта на дигиталните технологии и за изграждане на по-устойчиви индустриални сектори в двете държави. Целта на Договора за иновации и устойчив растеж е да насърчи партньорството в сфери, като "полупроводниците, квантовите технологии, ключовите суровини, устойчивата мобилност и енергийна инфраструктура", каза в изявление нидерландското правителство.

По-късно днес Макрон ще проведе разговори с нидерландския премиер Марк Рюте и ще посети изложба на нидерландския художник Йоханес Вермеер в "Райксмузеум" в Амстердам, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    30 2 Отговор
    "Демокрацията" е голяма работа...стига да не протестирате... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Делю Хайдутин

    22 3 Отговор
    Значи протестиращия имал СЪУЧАСТНИК?!Голям престъпник.
  • 4 За затвора

    17 2 Отговор
    А кога ще вкарат Марешки в затвора ?

    Нали го осъдиха !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ехааа

    14 2 Отговор
    Срещу Путин може ли
  • 7 Бонев

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОЗА":

    Има и друг подобен лаф. Демократите много уважават чуждото мнение стига да съвпада с тяхното.

    Коментиран от #8

  • 8 БОЗА

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бонев":

    По нашите географски ширини е хубаво и банани да има..."Еееех ще настане такъв живот,че само си викам дано"...поздрави... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 Клод Арон от Страсбург

    10 3 Отговор
    Нормално е холандските обратни какъвто е целият им народ да подивеят като видят Френски мъжага като Макрон
  • 10 долу ЕС

    20 2 Отговор
    първо макрон явно се крие и не се прибира във франция, второ, като арестуват протестиращи в Русия, е репресия! лицемерието е най голяма ценност на атлантизма, дума с неясен произход и значение, освен че става дума за атланти и атлантида, друго не знам....
  • 11 Механик

    15 3 Отговор
    Е това е демокрация! Браво!
    Правото на собствено мнение и изказването му, както и правото на протест, са на почит в Еврейския съюз.
    Браво! Пак сме от към страната на булката! Честито!
Новини по държави: