Last news in Fakti

15 Април, 2023 09:34 992 8

Японският премиер се върна към предизборната си кампания след хвърлената по него бомба

  • японски премиер-
  • предизборна кампания-
  • бомба

Инцидентът се случи само девет месеца след убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе по време на предизборна кампания през юли миналата година, което шокира Япония и чужбина и принуди страната да преразгледа мерките си за сигурност

Японският премиер се върна към предизборната си кампания след хвърлената по него бомба  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Японският премиер Фумио Кишида поднови предизборната си дейност, прекъсната по-рано от експлозия, докато се подготвяше да произнесе реч в западната част на страната, съобщи Франс прес, като се позова на местни медии, предава БТА.

Инцидентът се случи само девет месеца след убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе по време на предизборна кампания през юли миналата година, което шокира Япония и чужбина и принуди страната да преразгледа мерките си за сигурност.

"Имаше голяма експлозия. Полицията разследва, за да установи подробностите, но бих искал да се извиня, че обезпокоих и причиних неудобство на много хора", заяви Кишида в ранния съботен следобед, на няколко километра от мястото на инцидента. "В момента тече важна кампания за нашата страна и ние трябва да работим заедно и да я доведем до край", добави той.

Очаква се днес следобед той да присъства и на друго публично събитие в Чиба, близо до Токио. Тази сутрин Кишида трябваше да говори в рибарското пристанище Сайкадзаки в подкрепа на кандидат на своята партия за частичните избори. Той тъкмо беше опитал местна риба, когато в тълпата избухна паника.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Над българия

    6 0 Отговор
    Лети американски разузнавач на флайтрадар 24 се вижда
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Не са.
  • 4 дойчиии зелии отчаяно,но безуспешно

    12 0 Отговор
    се опитват да ни пробутват американска пропа..анда!Ани,сутринта попитах твоя колегаТ.Ш.защо японците са недоволни.Не би ли трябвало да сияят от щастие,след като поддържат 155 американски военни бази и хрантутят 60 000 американски окупационни войника.Т.Ш.не ми оговори,а ти?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пак хубу

    3 1 Отговор
    че бомбата не е била атомна..
  • 7 Дойче Вурст и CNN

    5 0 Отговор
    А на бас,че Путин се е маскирал и е хвърлил бомбичката.
  • 8 След атомните бомби

    1 0 Отговор
    над Хирошима и Нагазаки,японците никога няма да забраят Кой го направи!Затова на японските политици,които се опитват да забравят им се"напомня"с кого си имат работа! А на нашите"евроатлантици",кога ще им "напомним" кой бомбандира София през 1944година!
Новини по държави: