Last news in Fakti

17 Април, 2023 05:32 706 3

Подкрепата за японския премиер нараства

  • фумио кишида-
  • япония-
  • премиер-
  • подкрепа-
  • политики

Политиките му остават непопулярни, става ясно от проучване

Подкрепата за японския премиер нараства - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подкрепата за правителството на японския премиер Фумио Кишида нараства, но политиките му, като например идеята за нова система за грижа за децата, остават непопулярни, става ясно от социологическо проучване, направено през уикенда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В събота Кишида бе евакуиран при своя проява в Западна Япония, след като бе замерен с бомбичка. Макар японският лидер да остана невредим, случаят събуди спомена за атаката, при която през юли миналата година бе ранен смъртоносно бившият премиер Шиндзо Абе.

От проучването, извършено от телевизия ANN в събота и неделя, става ясно, че 45,3% от анкетираните подкрепят правителството на Кишида, което е с 10,2 процента повече, ако сравним с предходния месец.

Около 80% от анкетираните обаче не смятат, че плановете на правителството за нова система за грижа за деца ще решат проблема с ниската раждаемост, а около 60% са против финансирането на тази система посредством увеличаване на данъчното бреме.

Високопоставен представител на управляващата партия в Япония заяви пред Ройтерс на 13 април, че се планира Япония да похарчи около 5 трилиона йени за новия план, като не е изключено емитирането на нови държавни облигации.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    3 1 Отговор
    Всички държави които са били със фашистите през втората световна отново се коалира и отново ще гризнат дървото!!
  • 2 Една Радка-Пиратка

    1 1 Отговор
    и Изгряващото слънце залезе..
  • 3 Атлантик плюс

    0 0 Отговор
    Ф. Кишида е истински "тихоокеански "атлантик", койтом непоколебимо ще поведе страната си в правилната посока на милитаризма и колониалния глобализъм
Новини по държави: