Last news in Fakti

18 Април, 2023 04:23 960 0

Масивно свлачище се стовари върху камиони в Северозападен Пакистан

  • пакистан-
  • свлачище-
  • камиони-
  • магистрала

Затрупана е ключова магистрала близо до граничния град Торхам, има пострадали

Масивно свлачище се стовари върху камиони в Северозападен Пакистан - 1
Снимка: Фейсбук/Dawn.com-архив

Масивно свлачище се стовари върху ключова магистрала близо до граничния град Торхам в Северозападен Пакистан днес преди разсъмване, погребвайки няколко камиона и ранявайки няколко души, съобщиха от полицията и спасителните служби, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицейският служител Ишрат Хан заяви, че десетки пожарникари и спасители се опитват да спасят живота на шофьорите на камиони и други хора, засегнати от свлачището в района край границата с Афганистан. Длъжностни лица заявиха, че свлачището е предизвикано от мълния по време на дъжд.

Ранените се транспортират до близка болница. В издирването на оцелели са се включили и доброволци. Властите изпращат тежки машини в Торхам, за да може да се отстрани огромното кално свлачище, каза Хан.

Торхам е граничен пункт по търговския маршрут между Пакистан и Афганистан, където свлачища често блокират магистралите, особено в планинските райони. Миналото лято при наводнения, причинени от мусонни дъждове, в Пакистан загинаха 1739 души, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА