Last news in Fakti

20 Април, 2023 10:36 621 3

Нараства броят на белгийските служители, които предпочитат да работят от разстояние

  • белгия-
  • служители-
  • работа-
  • разстояние

По данни на правителството, всеки трети служител днес заявява, че работи по този начин поне един ден в седмицата

Нараства броят на белгийските служители, които предпочитат да работят от разстояние - 1
Източник: Shutterstock

Расте броят на белгийските служители, които предпочитат да работят от разстояние, съобщават местни медии. По данни на правителството, всеки трети служител днес заявява, че работи по този начин поне един ден в седмицата, пише БТА.

Това е четирикратно увеличение спрямо 2018 г., показват данните. Специалисти по трудово право предупреждават, че законодателството изисква служителят и работодателят да сключат писмено споразумение, което определя часовете и условията за работа от разстояние. Уточнява се, че за да запази правата си в белгийската социална система, служителят трябва да работи в чужбина до 25 на сто от общото работно време.

Медиите посочват, че мнозина вече избират не просто да работят от дома, а и от чужбина, където може да са отседнали в хотел или имот за почивка. Отбелязва се, че зачестяват онези, които си обособяват хибридно работно място, за да съчетават по-пълноценно работното и свободното време. Допълва се, че в повечето страни от ЕС всеки европеец има право да работи по 183 дни годишно от разстояние за работодател в друга държава от Общността.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чатбот

    2 0 Отговор
    Скоро ще ги заменя и ще си почиват.хи хи хи
  • 2 Само питам

    3 0 Отговор
    Как с лопата се работи от разтояние ?
  • 3 плюс минус

    3 0 Отговор
    Домашните котки и кучета успокояват стопаните си.
Новини по държави: