Last news in Fakti

20 Април, 2023 13:05 806 12

Макрон: Пенсионната реформа ще направи Франция по-силна

  • франция-
  • макрон-
  • пенсионна реформа-
  • икономика-
  • президент

Година след преизбирането си и на фона на месеци на ожесточени протести срещу непопулярната пенсионна реформа френският президент даде положителна оценка на това, което е направил

Макрон: Пенсионната реформа ще направи Франция по-силна - 1
Източник: БГНЕС

Година след преизбирането си и на фона на месеци на ожесточени протести срещу непопулярната пенсионна реформа френският президент Еманюел Макрон даде положителна оценка на това, което е направил, предаде ДПА.

Макрон заяви в интервю за регионални вестници в Източна Франция, публикувани днес, че, откакто е поел поста си през 2017 година, са били създадени 1,7 милиона работни места, безработицата е намаляла до исторически ниско равнище, а броят на стажовете е нараснал от 300 000 до 800 000.

С огромни инвестиции в химическата и фармацевтичната промишлености например реиндустриализацията на Франция върви напред, като целта е пълна заетост, каза той, предаде БТА.

"Въпросът с пенсиите е част от дневен ред, който ще направи Франция по-силна", заяви Макрон.

"Повишаването на възрастта за пенсиониране означава да се работи повече и да се произвежда по-голямо богатство за страната. Това ще е битка за всеки индивид, истина е, наясно съм с това, но е в името на колективното благо", каза френският президент.

Той заяви, че добре осъзнава, че реформата, която повишава възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, не е добре приета, но трябва да работи за доброто на страната.

"Това, което подхранва отчаянието е, че сме една от малкото страни в Европа, която все още не се е преборила с масовата безработица и е свикнала с деиндустриалцизацията", отбелязва Макрон. "Сложихме край на този процес и отново създаваме работни места и заводи", добави той.

Според Макрон, ако индустрията се срине, държавният сектор също ще пострада. "Това е историята на Франция от 80 -те години на миналия век и ние обръщаме страницата", коментира френският президент.

Макрон обяви, че по-добрите възнаграждения и осигуряване на жилища за хората с ниски доходи са ключови цели, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    21 0 Отговор
    Тия де протестират май не мислят така.
  • 3 Явно като ?!

    12 0 Отговор
    И ставаш пенсионер .
  • 4 Хихихи..

    13 1 Отговор
    Бабите ще го преизберат..
  • 5 Голямо мерси

    15 0 Отговор
    от арабонегърската мързелива общност, някой трабва да ни храни и да ни плаща сметките.

    Коментиран от #6

  • 6 Виж ся..

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голямо мерси":

    Луд изяжда и два зелника,стига някой по-луд да му ги подаде..
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    14 0 Отговор
    Баболюба е служител на световният "елит".

    Стадото да го .уха по вода !
  • 8 От оня свят

    11 1 Отговор
    Маркарон разпродава и вече е разпродал доста от Франция на Блек Рок, поради задълженията които има към тази корпорация и затова вдига възрастта не за разрастването на Франция, а защото не може да плаща пенсиите, тъй като парите отиват в Блек Рок.
  • 9 малкият бабоев

    8 1 Отговор
    Няма как мек, малък "мъж" да направи, каквото и да е силно!
  • 10 бягай бе

    7 0 Отговор
    Макаронски тъпи лакардии.....
  • 11 Брей ...

    9 1 Отговор
    Един възрастен човек не е продуктивен.Ползва болнични и се скътава.Реформата му е пълна глупост.Вместо да изкара от гетата приматите да бачкат, ги хрантути със социални помощи.Това са инкубатори на престъпност.
  • 12 Вирус

    1 0 Отговор
    Всичко все за колективното благо за общественото здраве хахаха
Новини по държави: