Last news in Fakti

24 Април, 2023 05:29 1 653 13

Стотици протестираха в Италия за освобождаване на мечка, убила млад мъж

  • италия-
  • протест-
  • мечка-
  • убит-
  • джогър

Инцидентът стана в началото на месеца, докато жертвата бягала за здраве

Стотици протестираха в Италия за освобождаване на мечка, убила млад мъж - 1
Снимка: Фейсбук/Fabrizio Dellachà

Стотици хора се събраха, за да настояват за освобождаването на кафява мечка, която в началото на месеца рани смъртоносно млад мъж, бягащ за здраве в Северна Италия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Днес в ранния следобед около 300 протестиращи се събраха пред центъра за защита на животните „Кастелер“ в провинция Трентино, където сега се отглежда женската мечка, по информация на агенция АНСА.

Освен че призоваха за освобождаването на мечката, известна като JJ4, те се обявиха и срещу правителството на провинцията начело с Маурицио Фугати, което нареди животното да бъде застреляно.

След жалба на активисти за правата на животните обаче съдът спря изпълнението на заповедта.

В протеста се включиха различни асоциации за защита на животните, както и частни лица, някои дори пристигнаха от чужбина. Както се вижда от видеоклипове и снимки, хората са участвали в шествие до оградата на „Кастелер“.

Протестиращите призоваха и за пускане на свобода на всички мечки в плен. Те носеха плакати с лозунги "Мечките са жертви на провинциалното правителство" и "Тези, които разделят майки и деца, са чудовища“. JJ4 беше отделена от трите си малки, когато беше хваната.

JJ4, наричана още Гая, е сестра на Бруно, мечок, убит в южната германска провинция Бавария през 2006 г.

В началото на април Гая е нападнала и убила 26-годишен мъж в Трентино.

След залавянето ѝ в средата на месеца 17-годишната мечка е държана в заграждение за дивеч заедно с друга мечка, идентифицирана като M49. Съдебното заседание за съдбата на JJ4 е насрочено за 11 май.

Междувременно в Италия избухна разгорещен дебат относно съжителството на мечки и хора, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дебела кратуна

    25 1 Отговор
    Само мечките ще се справят с мигрантската криза в Италия.
  • 4 Aлфа Bълкът

    10 7 Отговор
    Тоя 26г като му намерих снимката – взел дал бил.
    Баба Меца му спестила мъките.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 йхнкхйких

    16 2 Отговор
    Тези еко талибани да отидат да се прегърнат с мечката !
  • 7 италианска мутация

    7 1 Отговор
    Тези с мутиралите си мечи мозъчета да ходят да живеят при баба с Мецана, че да им гризне и на тях вратлетата охранени.
  • 8 Манчо

    1 1 Отговор
    На кюфтета и много бира.
  • 9 гост

    13 1 Отговор
    Евроценности,какво да ги правиш? Те не са виновни ,че им са промити мозъците. Вкупом ги закарат в Аляска ,на така наречения ,,мечи остров" и ги оставят за седмица.Ще имат изключителна възможност за близки срещи с любимите мечки Който оцелее,ще разказва, като в оня филм.Ама веселба ще настанее....
  • 10 Манчини

    1 0 Отговор
    Тия ще ги гази мечка!
  • 11 12345

    1 1 Отговор
    Убийте мечката за да са квит.ахахаха
  • 12 дядото

    10 0 Отговор
    явно съм прав в други коментари.това на какво прилича-мечка разкъсала човек,вместо да бъде убита,искат да я пуснат на свобода,за да изяде още хора.на голяма част от хората по света бяха сринати ценностни ориентации,ценностни критерии, логично мислене и пр и то умишлено. това световно общество е решило да се самоунищожи и са е въпрос на време
  • 13 бай Иван

    4 1 Отговор
    "След жалба на активисти за правата на животните обаче съдът спря изпълнението на заповедта.
    В протеста се включиха различни асоциации за защита на животните, както и частни лица, някои дори пристигнаха от чужбина"-- Предлагам всички участници в протеста да бъдат записани поименно и да ги вкарат в списък с чакащи за участие в горско бягане като пуснат мечката. Щото ще си отидат по домовете след митинга да гледат Нешънъл Географик и да ронят сълзи за съдбите на животните ,а местните ще треперят да не станат на парчета на следващият ден. Някъде пишеше след инцидента,че след защитата на мечките в тези рйони те са станали над десет пъти повече от допустимото. Та така мили ми активисти те имат нужда от месата на вашите тела . Заповядайте им им ги дайте , а не стойте пред телевизорите . Не мога да разбера как държавни институции се подлагат на шантаж от такива НПО-та. Тоя свят полудя съвсем. Имам чувството ,че се включихме в една откачила Европа. Откъде толкова малоумници,просто умът ми не го разбира
Новини по държави: