29 Април, 2023 13:00 1 437 3

Италия деблокирал използването на Чат Джи Пи Ти

  • италия-
  • деблокира-
  • чат джи пи ти

Италианската агенция за защита на личните данни блокира в края на март Чат Джи Пи Ти, обвинявайки го, че не зачита европейските регламенти и няма система за проверка на възрастта на непълнолетните потребители

Италия деблокирал използването на Чат Джи Пи Ти - 1
Снимка: Shutterstock

Програмата за изкуствен интелект Чат Джи Пи Ти, блокирана преди месец в Италия заради несъблюдаване на законодателството за личните данни, отново е разрешена за употреба в страна, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на компанията Оупън Ай И, собственик на приложението.

Италианската агенция за защита на личните данни блокира в края на март Чат Джи Пи Ти, обвинявайки го, че не зачита европейските регламенти и няма система за проверка на възрастта на непълнолетните потребители. Италианският орган упрекваше също програмата, че не информира потребителите, че техните лични данни се събират от компанията-собственик на приложението за нуждите на алгоритмите на нейната платформа.

След това блокиране Оупън Ай И вече публикува на сайта си информации относно начина на събиране и използване на данните на ползвателите и предлага по голяма видимост на началната страница на приложението на политиката на компанията относно личните данни. Компанията уверява също, че е внедрила и средство, което позволява да се проверява в Италия възрастта на потребителите, след като те се включат в приложението.

Италия деблокирал използването на Чат Джи Пи Ти
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    3 0 Отговор
    Уникално заглавие.
  • 2 Говорил с ЧатБота

    2 0 Отговор
    ЧатБота ми каза да се самоубия и довечера мисля да се обеся....
  • 3 зъл пророк

    1 0 Отговор
    Няма чатботче, което да се интересува от спазване на закон за личните данни. Подозирам, че и айти-тата не ги е еня :))) Който си урегулира законите в държавата, може и да няма проблеми. За другите - една ладна вОда. И юруш на чуждите лични данни...
Новини по държави: