Last news in Fakti

5 Май, 2023 13:24 835 4

Вучич заяви, че държавата ще предприеме нови мерки след трагедиите

  • вучич-
  • сърбия-
  • народ-
  • траур-
  • жертви-
  • престъпления-
  • убийства

Това е втори път за последните 48 часа, в който трябва да се обърне към народа и да изрази съболезнования за престъпно убитите хора

Вучич заяви, че държавата ще предприеме нови мерки след трагедиите - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази днес съболезнования към семействата на жертвите от масовата стрелба край Младеновац и обяви, че държавата ще предприеме нови мерки, съобщи РТС.

Това е втори път за последните 48 часа, в който трябва да се обърне към народа и да изрази съболезнования за престъпно убитите хора. Президентът Вучич заяви, че това нападение е насочено срещу цялата страна, пише БТА.

За да осигури по-голямо спокойствие за децата и родителите, държавата ще назначи 1200 нови полицаи през следващите шест месеца и ще прехвърли още 1000 служители в училищата. През следващата година ще се осигури постоянно присъствие на полиция във всяко училище.

Президентът обяви също, че ще бъде извършено разоръжаване на Сърбия, като ще бъдат направени проверки, след които ще бъдат оставени между 30 000 и 40 000 единици оръжие. Това се прави във връзка с терористичната атака, при която специалните части са имали за задача да арестуват или неутрализират терорист.

Във връзка с това, правителството ще приеме заключение, с което ще бъдат затегнати условията за носене на оръжие и използване на ловно оръжие. Наказанията за притежание на незаконно оръжие ще бъдат значително по-високи, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Президентът Вучич обяви, че днес ще се проведе заседание на Бюрото за координация на службите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 2 Отговор
    СЪРБИЯ Е БАНДИТСКА ДЪРЖАВА ......., НЕ СЛУЧАЙНО ....,... ДЪЛГИЯ САНДО Е ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА ПУТЛЕР ........ Е И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... САМО ЧЕ ПО ПРИКРИТО ....... ФАКТ !
  • 2 НЯКОЙ

    1 1 Отговор
    А служебните решиха да учат децата в училище на военен занаят ! Такава голяма идиотщина в това размирно време може да измисли само някой пагон ! Научете ги да стрелят, за да се избиват след това ! Родителите трябва да се противопоставят, а не да гледат апатично !

    Коментиран от #3

  • 3 Мъ де ра т0 ра е тъ п0 к0 пе ле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "НЯКОЙ":

    А лбгт ги учат да са стрелят отзад
  • 4 Христо

    1 0 Отговор
    Това няма да има ефект докато не съберат пищовите от населението.
    Ако не вярват да видят какво става в Щатите. И по 7 доживотни присъди да издадат на тези, пак същото. Истината е в превенцията, да им ги вземат, а не да разчитат после да ги контрилират като вече са въоръжени вече.
Новини по държави: