Last news in Fakti

8 Май, 2023 20:54 6 330 12

Тежка катастрофа стана на "Пътя на смъртта" в Румъния

  • катастрофа-
  • румъния-
  • пътя на смърта

Движението в района все още е блокирано

Тежка катастрофа стана на "Пътя на смъртта" в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нов инцидент на “Пътя на смъртта” в Румъния само седмица, след като при катастрофа в същия район - окръг Караш-Северин, един български гражданин загина, а други двама бяха ранени, припомня БТА.

Властите в Бузъу задействаха така наречения червен план за намеса, след като днес автобус с 32 души се преобърна, съобщава Диджи24. На 22 души е оказана медицинска помощ в близките болници в района. Всички пътници са в съзнание. Шофьорът е тежко ранен, но също е контактен.

По първоначални данни инцидентът е станал на DN 2 (E85), на изхода от община Ръмнику Сърат към Фокшани. Автобусът е превозвал работници от фабриката за облекло във Фокшани.

Движението в района все още е блокирано.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румъния и България

    12 2 Отговор
    са на първите две места по смъртност на пътя в ЕС. Що ли?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 мдда

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Румъния и България":

    Добави и че и двете бяха и са в политически кризи и лош политически материал.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Божичко

    Коментиран от #5

  • 4 Име

    2 2 Отговор
    Прозто население какво може да се очаква.Да се изисква висше и поне заплата над 2500-3000лева на месец иначе къстрация само това е начина дибили да не създават нови дибили същото както с помиарете къстрация няма да търпим глутници я.
  • 5 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Те,дет са го списвали тва едва ли знаят,че пишат за две различни места-едноти в западната част,другото на изток.Глей кво ми приказваше авера-карам,а кат каталясам спирам пред някой участък на милицията.Или посока североизток към моста на Русе-Джърджу.Тива в 90-те.После ала-бала мноо хубави пътища.Да.Бяха.Вече не да,щот се напълниха,препълниха с коли всякакви.Моста на Видин е голям фактор за катастрофи.Всеки бърза да го стигне,но някои бе го стигат.

    Коментиран от #8

  • 6 Виктор

    2 1 Отговор
    Пътувах с Семейството през Румъния 2016год. Точно по този път Така нареченият Е85 Много лоша пътна инфраструктура от времето на Чеушеску няма околовръстни шосета минава се през големи населени места и то през централната част покрай пътя от ляво и дясно селца през 5км и ограничение 40км.в час и 700километра се изминават за 14/15часа ако няма много голям Трафик и Румънците в Румъния карат много Бавно и спазват правилата не след като влезнат в България
  • 7 Щот много коли циркулират

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румъния и България":

    На ония утрепани пътища с дупки през 90-те хората караха внимателно.Кат се уморят спират до някой милиционерски участък,наспят се както наподобява и продължат.Други,опасявайки се от обир не спираха и се блъскаха в срещата със смъртта(балъци колко щеш).
    През 90-те България бе по-опасна.Отсечката Видин-Стара планина,а и други фериботни пристанища пак до Стара планина(и в нея) беше територия на въоръжени грабежи.В 1996,зимата такъв въоръжен грабеж става при Галац-Бузау и на часа смачкан.Та тук една малка разлика.
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    Истина сте Написали

    Коментиран от #9

  • 9 Пак тръгна истината да тражиш

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Толко много коли се появиха и държавата със своите икономически лостове(данък,данък) би било редно да ги пхоразведи малко,щото пътя,дет го е направила не отговаря на западногерманските магистрали,даже и полските магистрали почнаха да ги поемат.
  • 10 Коко

    1 1 Отговор
    Васил винаги лети и прави немислими неща по пътя това е най опасната държава за предвижване в Европа
  • 11 УЖАСЕН УЖАСЗ

    0 1 Отговор
    АМИ ЧОВЕКОТ Е ПОД АВТОБУСА,ООО😱
  • 12 Росен

    0 0 Отговор
    Г-н Венцислав Михайлов - Бузъу е в окръг Караш-Северин толкова колкото и Карнобат е в Кюстендилска област.
Новини по държави: