Last news in Fakti

23 Май, 2023 12:37 757 4

Южна Корея нащрек за шпионския сателит на КНДР

  • южна корея-
  • кндр-
  • шпионаж-
  • сателит

Северна Корея може да изстреля своя първи военен шпионски сателит "в близко бъдеще"

Южна Корея нащрек за шпионския сателит на КНДР - 1
Източник: Shutterstock

Южнокорейският съветник по националната сигурност, Чо Тае-йон, заяви, че Северна Корея може да изстреля своя първи военен шпионски сателит "в близко бъдеще". Това изявление идва във време, когато се усилват спекулациите относно точната дата на изстрелването.

Чо предупреди, че ако Северна Корея реализира проекта си, тя ще се изправи пред по-строги санкции. Той отбеляза, че севернокорейският лидер, Ким Чен-ун, обяви, че изстрелването ще се състои до края на април, но не успя да спази обещанието си поради "различни" проблеми.

"Има вероятност за изстрелване в близко бъдеще. В такъв случай, ние ще положим усилия да задълбочим дипломатическата изолация на Северна Корея в международната общност", заяви Чо.

През миналата седмица, Централната новинарска агенция на Северна Корея съобщи, че Ким посетил подготвителен комитет за изстрелването на сателита и е одобрил "бъдещия план за действие". Това може да бъде тълкувано като сигнал, че изпълнението на проекта е неизбежно.

Чо посочи, че Южна Корея ще отговори, като оказва натиск върху международната общност, за да наложи строги наказателни мерки срещу Северна Корея. Освен това, Южна Корея ще въведе и допълнителни самостоятелни санкции, работейки с държави, споделящи подобни възгледи, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким

    10 2 Отговор
    Чен Ун внимателно следи ситуацията на юг, когато дойде Денят X, ще започне специална военна операция на юг от 38 паралел.
  • 2 Зеленски съм - просим паре секакви

    5 2 Отговор
    Пуцай, Киме! Да не си спрял да пуцаш...и си пребери другата Корея, хъ-хъ...
  • 3 Сам сунг

    5 0 Отговор
    Ще ядосате Ким водородния
  • 4 Я гледай...

    4 0 Отговор
    СК правела и сателити освен ракети. Ние можем ли?
Новини по държави: