Last news in Fakti

23 Май, 2023 12:53 724 1

Италия планира мерки за помощ след катастрофалните наводненията в Емилия Романя

  • италия-
  • правителство-
  • наводнения-
  • катастрофа-
  • мерки

Днес италианското правителство се събира, за да обяви първите мерки за подпомагане на хората

Италия планира мерки за помощ след катастрофалните наводненията в Емилия Романя - 1
Източник: БГНЕС

Днес италианското правителство се събира, за да обяви първите мерки за подпомагане на хората и бизнесите в районите на Емилия Романя, засегнати от катастрофалните наводнения, съобщи АНСА.

Очаква се кабинетът да одобри първоначален пакет от мерки, стойността на който ще бъде около 100 милиона евро. Сред предвидените мерки се очаква временното преустановяване на плащанията по ипотечни кредити, глоби и данъци, предаде БТА.

Правителството планира да задейства европейския гаранционен фонд, за да осигури възможно най-голяма сума пари в съответствие с правилата за държавна помощ.

Сред другите разглеждани мерки е освобождаването от работа на държавните служители, които не могат да изпълняват задълженията си дори дистанционно поради наводненията.

Този първоначален пакет от мерки ще бъде последван от няколко други, които ще бъдат насочени към усилията за възстановяване на засегнатия район след като бъде направена оценка на причинените щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    1 0 Отговор
    пандемията ви натисна Русия бе тази която ви измъкна. Чехите ви крадоха маските, а цяла Европа със страх наблюдаваше.
    Сега чакайте помощ .... От къде? И господ ви изостави вече!
Новини по държави: