Last news in Fakti

23 Май, 2023 13:54 914 1

Великобритания ще избегне рецесия през 2023 година

  • великобритания-
  • рецесия-
  • мвф-
  • икономика-
  • енергия

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи днес

Великобритания ще избегне рецесия през 2023 година - 1
Източник: Shutterstock

Според актуализацията на своите прогнози, Международният валутен фонд (МВФ) съобщи днес, че не очаква Великобритания да попадне в рецесия през текущата година.

"Подкрепена от устойчивото търсене в контекста на понижаващи се цени на енергията, британската икономика се очаква да избегне рецесия и да запази положителния си растеж през 2023 г.", посочва МВФ при актуализация на прогнозите си за Великобритания.

Въпреки това, перспективите за растежа остават скромни, като се очаква темпът да достигне едва 0,4% през текущата година, според МВФ. Прогнозата представлява подобрение спрямо предходната прогноза на МВФ от април, когато беше прогнозирано свиване на британската икономика с 0,3%. МВФ отбелязва, че промяната отразява по-висока от очакваното устойчивост на търсенето и предлагането.

Министърът на финансите, Джереми Хънт, приветства доклада на МВФ, като го счита за голямо подобрение в перспективите за растеж на страната и похвали действията на правителството за възстановяване на стабилността и контролиране на инфлацията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    4 2 Отговор
    Рикшата ги занули... какво "избягване"?
Новини по държави: