Last news in Fakti

25 Май, 2023 05:13 1 010 5

Токио ще отделя по 21,5 милиарда долара годишно за увеличаване на раждаемостта

  • япония-
  • раждаемост-
  • средства-
  • осигуровки

Очаква се около 30% от тези разходи да се покриват чрез увеличаване на осигурителните вноски

Токио ще отделя по 21,5 милиарда долара годишно за увеличаване на раждаемостта - 1
Снимка: Уикипедия

Японското правителство планира от 2027 г. да отделя по 3 трилиона йени (около 21,5 милиарда долара) годишно за финансиране на мерки за увеличаване на раждаемостта, пише днес в. "Йомиури", цитран от БТА.

Около 10,7 млрд. долара ще бъдат предназначени за мерки за икономическа подкрепа, включително детски надбавки, а 5,7 млрд. долара ще бъдат заделяни за подобряване на достъпа до образование. Други 5 млрд. долара ще бъдат осигурени за подпомагане на работещите родители, включително чрез финансиране на отпуските по майчинство.

Очаква се около 30% от тези разходи да се покриват чрез увеличаване на осигурителните вноски. Освен това правителството може да емитира допълнителни облигации в случай на недостиг на средства.

През февруари японското министерство на здравеопазването, труда и социалните грижи огласи доклад, според който през 2022 г. са се родили 799 700 деца - най-малко, откакто през 1899 г. започва да се води такава статистика. Това е спад от 5,1% в сравнение с 2021 г.

Бързото застаряване на населението, съчетано с ниската раждаемост, вещае множество проблеми за страната в близко бъдеще. Например японците, които в момента работят, може да не получават такива пенсии като сегашните пенсионери. Според прогнозите на японските специалисти в близките години населението на Япония може да намалее с една трета.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    11 2 Отговор
    Япония е от държавите с най висок данък наследство, което практически лишава младите от възможността за собствен имот . Високите цени на имотите съчетани с високи данъци върху имотните сделки унищожават възможност та за изграждане на семейство. Идеята за "подпомагане" на семейството, чрез допълнително увеличаване на данъчната тежест върху доходите на населението ОЧЕЕВИДНО безумна. Реалността е , че Япония е окупирана държава, в която окупационните войски на САЩ присъстват и сега . Това позволява на САЩ да изсмукват ресурси от Япония в невъобразими размери,........до степен намаляване на реалните доходи и спад на раждаемостта. Увеличаването на данъците винаги води до намаляване на раждаемостта, но е в услуга на САЩ с цел по лесното засмукване на обществените ресурси.

    Коментиран от #5

  • 2 Сандо

    1 0 Отговор
    Браво!По този начин ще намалят размера на дълга,който се пада на една японска глава.А и ще увеличат броя на камикадзетата,че зер Хегемона иска да се стягат отново за война.
  • 3 В Япония служителите

    5 1 Отговор
    се осигуряват сами. Предлагат им се около 8-10 компании в които трябва да инвестират бъдещата си пенсия. Повечето нямат някъкъв опит в сток маркет и с мокри пръсти наплунчват някои акции. Могат да се консултират срещу заплащане в банката с сток брокер. Данъците са високи , жилищата скъпи, момичетата скъпи също и мъ-жете се напиват след работа защото при тези тежки финансови ппроблеми се получават и много психически проблеми. Жените искат принца на бялото магаре или заплатата на съпруга си. Децата решат за скъпи джаджи ... ФАШ имат около 50,000 воени там за които са данъците на робите. Демокрация !!
  • 4 Луд

    1 1 Отговор
    Джендаризма не подмина и самурайте.
  • 5 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    До 1 ком - другар дай доказателства че САЩ изсмукват ресурса на Япония - защото лъжеш
Новини по държави: