Last news in Fakti

26 Май, 2023 13:40 1 105 10

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу протестиращи

  • франция-
  • полиция-
  • париж-
  • сълзотворен газ

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу екоактивисти, които се опитваха да блокират достъпа до годишната среща на голямата петролна компания "Тотал Енерджис" в Париж

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу протестиращи - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу екоактивисти, които се опитваха да блокират достъпа до годишната среща на голямата петролна компания "Тотал Енерджис" в Париж, предаде Ройтерс.

Органите на реда ескортираха акционерите при влизането им в сградата, където се очакваше срещата да започне в 08:00 ч. по Гринуич. Акционерите трябва да гласуват "зелени" резолюции, които призовават "Тотал Енерджис" да ускори намаляването на използването на изкопаеми горива.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удри здраво

    23 0 Отговор
    на следващите избори пак Макрон да си изберат.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 0 Отговор
    Казва се ДЕМОКРАТИЧЕН газ ‼️
  • 3 Адик Худржника

    16 0 Отговор
    Газта е важна европкйска ценност !
  • 4 Хихихи..

    19 0 Отговор
    Франсетата имат газ колкото за сълзотворност,за икономиката си хич го нямат!
  • 5 Механик

    20 0 Отговор
    А ни обясняваха, че правото на протест и правото на изразяване на мнение са основни права при демокрацията.
    Убеждаваха ни, че такива права няма само в "тоталитарните" държави.
    Изглежда сега, или вече демократичните държави не са демократични, или изконните права са били лъжа и измама.

    Коментиран от #9

  • 6 Поройчо

    18 0 Отговор
    Българското общество е загрижено за неспазване на демократичните ценности в демократична Франциял Обръщаме внимание на френските власти да се отнасят както подобава и да не ограничават правото на гражданите да протестират. Иначе ще им налагаме санкции.
  • 7 Вирус

    11 0 Отговор
    А що така в демокрацията хахаха
  • 8 Павел пенев

    13 0 Отговор
    Как така полицията ще използва газ и гумени куршуми. Нали Франция е люлка на демокрацията и център на зелени идеи и енергия? Макрон целия е позеленял като Зеленски.
  • 9 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Няма демокрация такава дума не съшествува в политиката,ползва се само по време на пр.избори докато се пипне власт.По скоро има свободия понеже хората са малко по буйни или не им пука какво се случи, някой ги замерват с празни стъклени бутилки от терасата полициаите какво им попадне пред очите ,движат се в екип ако са двама полицая риск да ги напипат и натупат в някоя кооперация ченгетата няма се намери кой да извика полиция ами се събере цялата махала да помага в боя или малките деца от гетата да им покажат пръстче и хукват да бягат лапетата,протестите пък са още по интересни.Само да не попаднеш в ръцете на се ер ес бият яко,трябва да бягаш бързо .В днешно време не знам дали нормален човек се хване с пеофесия полицай?
  • 10 От страни

    1 0 Отговор
    Ааа ми. Това не е верно. Подлогите ни ще ви раскажат че там е убаво.
    Макрон го базикат даже сладкарите - пишат на кутиите с сладки речник "макарон" е направен от бадемово брашно яйце и още не знам кво си а "макрон" е направен от ла.на.
Новини по държави: