Last news in Fakti

26 Май, 2023 14:25 1 589 35

Ковачевски обеща на македонците да върне стандарта на живот от времето на Югославия

  • рсм-
  • северна македония-
  • ковачевски-
  • стандарт-
  • югославия

По време на събитие, посветено на представянето на американските инвестиции в Северна Македония

Ковачевски обеща на македонците да върне стандарта на живот от времето на Югославия - 1
Източник: БГНЕС

По време на събитие, посветено на представянето на американските инвестиции в Северна Македония, министър-председателят на нашата съседка, Димитър Ковачевски, увери присъстващите, че ще положи всички усилия, за да гарантира на гражданите на страната стандарт, подобен на този, който са имали по време на съществуването на Югославия, съобщи скопският вестник "Фокус".

Той посочи, че тяхната страна е наследник на бившата югославска федерация и че през това време са имали по-висок стандарт на живот в сравнение със Словакия, Чехия, Румъния, Полша, България и всички държави, които по-късно станаха членки на Европейския съюз. Ковачевски обеща, че ще предприеме и ръководи всички необходими мерки, които ще осигурят по-висок стандарт на живот за гражданите на Северна Македония, подобен на този, който са имали в миналото. Той подчерта важността на подкрепата от стратегическите партньори, преди всичко САЩ и държавите-членки на Европейския съюз.

Премиерът на Северна Македония обсъди американските инвестиции в страната заедно с американския сенатор, Мърфи, който посети държавата. Преди няколко седмици Ковачевски имаше среща със сенатора във Вашингтон.

Той посочи също, че благодарение на подкрепата на приятели като САЩ, Северна Македония е постигнала подобрение в икономическата област и в областта на сигурността, пише "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А самолет до София?

    15 4 Отговор
    Или туй само Киро го може?
  • 2 мдда

    32 2 Отговор
    Още един юго - комунист... този няма ли кой да го изхвърли от там? Мръсен българофоб!

    Коментиран от #33, #34

  • 3 Да си седят

    30 2 Отговор
    в Югославия. И северомакедонците доволни. И ние доволни.
  • 4 Хаха,

    23 3 Отговор
    20 години подложки на обора,за да стигнат до това, което са имали преди...
  • 5 Аве

    12 4 Отговор
    македонският Козяк да организира едно Майданче!
  • 6 Охо Бохо

    19 0 Отговор
    Червени комунисти къде са тръгнали в ЕС?!
  • 7 Пешко

    20 2 Отговор
    И на нас ни бяха обещали за 800 дни ама не стана!
  • 8 Герги

    23 1 Отговор
    Тези са по лозунгите...там Тито не си е отивал...мислят си че са още в Югославия...егати и промивката...
  • 9 Сталин

    10 4 Отговор
    Ами първо като възстановите Югославия в предишните граници и натикате шиптърите в морето ,може и да възвърнете предишния стандарт,а и също да сложите и някоя руска база у вас
  • 10 Ммм...да

    19 0 Отговор
    По времето на Югославия,Македония беше с най-ниския стандарт.Може да питате всеки живял в тия години.Единствената превилегия която им беше дал Тито,бяха паспортите с които можеха да ходят по цял Свят.

    Коментиран от #15, #17

  • 11 комунистче

    13 0 Отговор
    те в Югославия не могат да се върнат, но могат да станат автономна провинция на Сърбия като Войводина, и без това са фенове на Цеца, и всичко което идва от Белград, но уви албанците няма да го позволят това

    Коментиран от #22

  • 12 Шегобиец

    18 0 Отговор
    Ще го върнеш с чии пари? Дотук няколко десетилетия си живяхте щастливо на кредит, защото сте нова държава: тепърва теглихте заеми и си ги харчихте като пичове. Ама вече понатрупахте доста, а икономика нямате. Но пък тепърва трябва да ги връщате, защото изхарчихте кинтите за тоя лунапарк в центъра на Скопие и за пропаганда срещу България.
  • 13 Диамантената ръка

    18 0 Отговор
    Разгеле, уж ЕС пък то Югославия...
  • 14 Бивша Югославия

    16 1 Отговор
    беше привилигирована в следвоенния соц. лагер. Не участваха във Варшавския договор, в СИВ, бяха наистина с отворени граници, работеха в чужбина за валута и си живееха царски - пазаруваха с валута у нас и казваха, че им е много евтино. А ние си стояхме охранявани с АК47/74 да не избягаме от соц-рая. Казваха, че са необвързана държава дори бяха основатели на тази организация. Боготворяха Тито защото виждаха какво става в "приятелските" на СССР държави. Сега им се стои на три стола - ЕС, Русия, Китай - е, няма как.
  • 15 Македонец

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ммм...да":

    Ти од каде знаеш?!
  • 16 Пацо

    8 1 Отговор
    За миналото е прав. В сравнение с Югославия ние бяхме мизерната руска марионетка. Пътувал съм през Югославия и се чувствах в Европа.
    Югославия даде на македонците всичко. няма друг народ който като тях да жали по Югославия
  • 17 Щерев

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ммм...да":

    Дори и този най нисък стандарт беше впъти по висок от нашия. Виждал съм къщите, селата, пътищата, градовете, чисти с хубави кооперации без панелни гета и бгкочини. Това в ,,най бедната, Македония. По нататък, до Словения, все едно си в Австрия

    Коментиран от #20, #25

  • 18 Шайка

    4 8 Отговор
    Ама те и сега имат по висок стандарт нафтата е 2 лв сиренето 6 и е истинско тока и водата да им по евтини взимат заплати колкото нас ...а ние тук едвам свързваме двата края магазините са пълни с ВЕРЕСИИ вересия знаете ли какво е това...на някой пука ли му ?

    Коментиран от #24

  • 19 Аха,само един път

    4 4 Отговор
    да влезете в ес,и ще видите стандарта на Етиопия!

    Коментиран от #35

  • 20 Не знаех,

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Щерев":

    чеС. Македония граничи със Словения!

    Коментиран от #21

  • 21 Щерев

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не знаех,":

    Чукча писател, чукча не читател.....на запад през Югославия до Словения
  • 22 факуса

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "комунистче":

    и да си врнат тогавашното име-вардарска бановина,което е и верно географски
  • 23 Перо

    6 0 Отговор
    През времето на СФРЮ “макетата” имаха цигански стандарт и идваха да продават на черно, дънки, дъвки, прах за пране за да преживяват и купуваха с пити от 5 и 10 кг. от тогавашния БГ кашкавал! Сигурно под стандарт Ковачевски /Ковачев/ има предвид гастарбайтерството в Германия и Австрия!

    Коментиран от #27

  • 24 Перо

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шайка":

    Виждам им стандарта на “макетата” от почиващите в Гърция! Редят се на опашки в Лидл за баничка и се гърчат маса народ в една стая или 5 човека под един чадър на плажа! Същата цигания, селяния и простотия, от едно време!
  • 25 Панов

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Щерев":

    Македония наистина беше най слаборазвитата република по разбираеми исторически причини. В Югославия имаше създаден фонд за подпомагане на слаборазвитите райони. Взимаше се предимно от Словения и Хърватска и се даваше на Македония и Черна гора. Като цяло, в Македония живееха несравнимо по добре и по свободно от нас. Бяха си готови за ЕС, ама някой ги вкара в капана на античната история и си проиграха шанса. В противен случай, сега те щяха да са в ЕС и да ни диктуват условия

    Коментиран от #26

  • 26 Пламен

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Панов":

    Точно.
    И ние щяхме да взимаме македонски паспорти
  • 27 Това, което

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    им правеше висок стандарта на живот бе 1. неучастието във ВД и свързаните с това харчове 2. неучастието в СИВ и производството на това което ти кажат 3. чуждестранните паспорти с които ходеха да работят в Европа, а пазаруваха у нас евтино. Ако е взимал 400$ на Запад тук ги обменя по 3лв/$ и с 1200лв. му е евтино при условие, че заплатите у нас бяха 200-300лв.
  • 28 Ще има да сънувате Югославия!

    1 0 Отговор
    А пък едно е да обещаваш, друго е да го искаш, трето е да го можеш, а съвсем друго на го направиш!
  • 29 Московийски пропагандатор

    1 0 Отговор
    Ке ги върнеш у пета глуха..., със сърбоманска магия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гладна кокошка просо сънува

    1 0 Отговор
    Няма като как Димитър Ковачевски на върне стандарта от времето на бивша Югославия!Това не зависи от него и беше просто щастливо стечение на обстоятелствата и плод на една несправедлива и вредна за другите страни на Балканите и особено за България политика на Великите сили! Югославия беше създадена в грях , едно политическо и държавно недоразумение, което си отиде с кръв и никога няма да се върне в същия си вид.както казват китайците никога не можеш да се изкъпеш два пъти в една и съща река.Тя се променя във времето, както и индивида.Каквото било, било и сега на дневен ред за Северна Македония са тежки решения и трудни политики за които с това изявление явно Ковачевски не е в час,Той все още живее във времето на бивша Югославия, копнее за нея и си мисли, че някога може тя да се възстанови.Напразни надежди и загубено нахалост време!
  • 33 Българка

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мдда":

    Всички, които сме живяли преди "89 изпитваме носталгия по миналото, колкото и да ни втълпяват, колко добре живеем сега, а относно за българофобията в Македония и ние имаме вина. С всички сили се опитваме да ги убедим, че са българи. Трябва да ги оставим на мира, за да се развиват както смятат, че ще е по добре за тях и същевременно да се опитваме да потдържаме добри междусъседски отношения.
  • 34 Българка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мдда":

    Всички, които сме живяли преди "89 изпитваме носталгия по миналото, колкото и да ни втълпяват, колко добре живеем сега, а относно за българофобията в Македония и ние имаме вина. С всички сили се опитваме да ги убедим, че са българи. Трябва да ги оставим на мира, за да се развиват както смятат, че ще е по добре за тях и същевременно да се опитваме да потдържаме добри междусъседски отношения.
  • 35 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аха,само един път":

    България е богата, но ограбвана от вихрушката престъпници. Не ни е виновен ЕС.
Новини по държави: