Last news in Fakti

10 Октомври, 2013 15:14 1 134 0

Марин льо Пен води в проучванията за евровота

  • европейски парламент-
  • франция-
  • националисти-
  • марин льо пен

Лидерът на националистите Марин льо Пен печели от неспособността на управляващите социалисти да се справят с икономическата криза

Националистите във Франция с лидер Марин льо Пен водят в нагласите на избирателите за евровота догодина. Това става ясно от анкета на „Нувел обсерватър“.

24% от запитаните са посочили, че те биха подкрепили крайнодясната партия. С 22% на второ място остава Съюзът за народно движение на бившия президент Никола Саркози, а трети са социалистите на Франсоа Оланд с 19%.

Спрямо последното от май проучване на Ифоп Националният фронт печели 3%, социалистите губят 2%, а десницата печели 1%.

Лидерът на националистите Марин льо Пен печели от неспособността на управляващите социалисти да се справят с икономическата криза и от нежеланието на десницата да загърби вътрешните си противоречия.

През последните седмици Националният фронт се превърна в магнит за протестния вот във френското общество.

Тест за политиката на Марин льо Пен ще са насрочените за март догодина местни избори. Лидерката на френските националистите недвусмислено заяви, че иска победа и спечелването на нови кметове и общински съветници.

Националният фронт нокаутира левицата и изпревари с няколко обиколки десницата на проведения тази седмица първи тур на местните избори в южна Франция.

Анализатори очакват разгорещена битка във Франция за евровота, на който ще се разпределят 72 мандата.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: