Last news in Fakti

11 Октомври, 2013 14:45 1 665 0

Бомба избухна пред шведската мисия в Бенгази

  • либия-
  • бенгази-
  • швеция-
  • кола-бомба

Мощната експлозия е причинила значителни щети по сградата на мисията и по околните сгради

Кола-бомба избухна пред шведското консулство в източния либийски град Бенгази. Сградата е сериозно засегната от взрива, но няма жертви, заявиха официални лица, цитирани от АП.

Мощната експлозия е причинила значителни щети и на околните сгради.

Според властите колата-бомба е взривена с дистанционно управление, каза официален говорител на либийските сили за сигурност при условие на анонимност, тъй като не е упълномощен да говори пред медиите.

Урсула Ахлен от шведското министерство на външните работи в Стокхолм потвърди, че експлозията е станала през нощта, но няма жертви и ранени тъй като дипломатическата мисия е затворена в петък , събота или неделя.

Шведският мисия е една от малкото останали дипломатически мисии в страната след размириците през 2011 г., когато бе свален от власт Муамар Кадафи.

За момента никоя група не е поела отговорност за атентата, който е извършен няколко дни след американската операция по залавянето на високопоставен член на „Ал Кайда" в Триполи. Тогавашната акцията предизвика гневни реакции сред либийските ислямистки групи, които призоваха за отмъщение.

Либия е обхваната от вълна от нападения срещу правителствени сгради и чуждестранни мисии в страната след свалянето на Кадафи.

Факти.бг припомня, че премиерът Али Зейдан бе отвлечен за кратко вчера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА