Last news in Fakti

16 Юни, 2023 19:53 1 361 3

Тежки наводнения в Югозападна Румъния

  • румъния-
  • наводнения-
  • щети-
  • разрушения

Евакуирани са 60 души, като водата за минути наводнила техните домове

Тежки наводнения в Югозападна Румъния - 1
Източник: Shutterstock

Югозападна Румъния е обхваната от червен код за проливни дъждове, бури и риск от наводнения. В района на окръг Долж вече има десетки домакинства, потърпевши от наводненията. Евакуирани са 60 души, като водата за минути наводнила техните домове, според информацията на "Диджи24". На места водата достига до два метра височина.

Спасителните екипи се борят с усилие, за да спасят хора, оказали се в капан. Местните медии съобщават, че хората са изключително разстроени, а някои от тях са в напреднала възраст и нямат къде да отидат, предаде БТА.

Във връзка с усложнената ситуация, Комисията за извънредни ситуации към Министерството на околната среда, водите и горите проведе извънредно заседание, според "Аджерпрес".

Министърът на околната среда, Мирча Фичет, призова за максимална мобилизация, за да няма пострадали от наводненията.

Червеният код за проливни дъждове е в сила за окръзите Мехединци, Караш Северин, както и за планинския район на окръзите Горж и Хунедоара. Прогнозите на метеоролозите предупреждават, че силните валежи ще продължат и през почивните дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    7 0 Отговор
    ТОВА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ И В СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ! ЖАЛКО ЗА НАВОДНЕНИТЕ ИМОТИ!
  • 2 Лошо

    0 1 Отговор
    На изток ги друса,на запад ги дави.
  • 3 А бее

    0 0 Отговор
    Какво става с ЮРУША!!!?
    Пак ли ЗАПЕЦНА?

    Шшшшшшт ТИХО
    да не чуят руснаците!
Новини по държави: