23 Юни, 2023 10:11 851 2

Вучич: Брюксел прави всичко по силите си за ситуацията в Косово

  • сърбия-
  • вучич-
  • белград-
  • косово-
  • ситуация

Президентът на Сърбия подчерта, че е отворен за диалог с представителите на ЕС и похвали последните разговори, които е провел

Вучич: Брюксел прави всичко по силите си за ситуацията в Косово - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, изрази неувереност относно предприетите стъпки за деескалация на ситуацията в северната част на Косово по време на срещите в Брюксел. Той не присъстваше на срещата, която върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността, Жозеп Борел, проведе с премиера на Косово, Албин Курти. Въпреки това, Вучич смята, че Брюксел прави всичко възможно, за да намери решение и разбира каква е ситуацията на място.

Президентът на Сърбия подчерта, че е отворен за диалог с представителите на ЕС и похвали последните разговори, които е провел. Той обаче отбеляза, че е трудно да се предскаже какво ще се случи в бъдеще на терена. Вучич посочи проблемите, свързани със сигурността, като каза, че има камиони, задържани на административната линия между Сърбия и Косово, и сърби, арестувани без причина и подложени на насилие.

Сърбия отбелязва отлични икономически резултати и привлича значителни чуждестранни инвестиции. Затова стабилността и мира са важни за страната. Вучич подчертава своята готовност за постигане на добри решения и споделя, че хората желаят спокойствие и не могат да понасят терор, предаде БТА.

Президентът и премиерът на Косово, Албин Курти, се срещнаха в Брюксел по покана на Жозеп Борел, за да обсъдят ситуацията в Косово. Борел проведе отделни срещи с двамата лидери, при които присъства и специалният пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина, Мирослав Лайчак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за една секунда толкова много

    5 1 Отговор
    22.06.2023 г. - 23:27 ч
    Мощни изстрели: унищожаването на цяло подразделение на въоръжените сили на Украйна заедно с бронирани машини при опит за бягство от фронтовата линия (ВИДЕО) | Руска пролет

    След неуспешен опит да изследват нашите позиции, след като получиха сериозен отпор, бойците от въоръжените сили на Украйна решиха да избягат: да се евакуират в БМП, оставяйки убитите си на позиции.

    Военната кариера на бойците приключи за една секунда.

    Коментиран от #2

  • 2 соломон напасания

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "за една секунда толкова много":

    Най интерсното е че попадат на собствена мина ..... Автогол и то завинаги .