Last news in Fakti

30 Юни, 2023 15:07 703 1

Турция предприема мерки за борба с горските пожари

  • турция-
  • пожари-
  • горски-
  • мерки-
  • предупреждение

Местните медии съобщават

Турция предприема мерки за борба с горските пожари - 1
Източник: БГНЕС

Местните медии съобщават, че турските власти предприемат различни мерки за борба с горските пожари.

С цел предотвратяване на разрушителните горски пожари, които често възникват по време на летните месеци с повишаването на температурите, валийството на Анталия въведе забрана за палене на открит огън в горите или в радиус от четири километра от тях, включително и на частни земи, предаде БТА.

В съответствие с указанията, паленето на открит огън е забранено до 31 октомври, а в обозначените зони за пикник и отдих е забранено паленето на огън след 20:00 часа. Използването на запалими материали, като фойерверки и летящи фенери, също е забранено.

Министерството на земеделието и горите издаде предупреждение срещу горски пожари по време на празника Курбан байрам, тъй като много хора използват барбекю.

В Турция се борят с горски пожари всяка година, като броят им варира между 2500 и 3000. Около 90% от тези пожари са причинени от човешка дейност. Пожарите могат да достигнат катастрофални мащаби поради вятъра и метеорологичните условия, отбелязва министерството на земеделието в своето изявление.

Наскоро властите въведоха и редица забрани за влизане в горите в няколко района. В решението, обявено преди деветдневната ваканция по повод Курбан байрам, се посочва, че достъпът до горите ще бъде ограничен до 15 октомври в някои райони в Истанбул, до 15 септември в Чанаккале, до 31 октомври в Мугла и Маниса и до второ нареждане в Османия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    4 0 Отговор
    Срещу тях да вървим не можем ги стигна
Новини по държави: