Last news in Fakti

3 Юли, 2023 09:08 691 9

Папа Франциск: Християнинът не вярва в суеверия

  • папа франциск-
  • суеверия-
  • ватикана

"Като магиите, (гадателските) карти, хороскопите и други подобни"

Папа Франциск: Християнинът не вярва в суеверия - 1
Източник: БГНЕС

"Християнинът не вярва в суеверия, като магиите, (гадателските) карти, хороскопите и други подобни", заяви папа Франциск, цитиран от АНСА. Не за първи път той изказва подобно мнение по темата.

"Когато не схващате словото на Господ, а четете хороскопи и се консултирате с гадатели на карти, за да се чувствате по-сигурни, започвате да вървите надолу, към дъното", предупреди той преди време.

В началото на тази година папата отправи критики и към магьосничеството по време на посещение в Демократична република Конго. Той каза, че има пристрастяване към окултното и магьосничеството в някои африкански общества и подчерта, че тази форма на пристрастяване оставя хората в плен на страха, отмъщението и гнева, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    2 0 Отговор
    Да ама па вярва още на Бойко
  • 2 Гост

    6 5 Отговор
    Да не е приел тайно Исляма, защото там тези неща също са забранени!?

    Коментиран от #4

  • 3 Питам:

    7 2 Отговор
    А вярата в религията не е ли суеверие ? ПОВЯРВАЙ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ - основен постулат във всяка религия !
  • 4 8976597598

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Те са забранени , но арабите вярват в тях. На самия пророк са му направили магия и тогава са му дадени сури 112 113 114 от корана. Магии и уроки има , това е насочване на негативна енергия , много българи ходят при ходжи по този повод. В християнството има Киприянови молитви , самия Св Киприян е вещ и силен магьосник , но поповете не знаят кой път да хванат.

    Коментиран от #7

  • 5 Пламен

    0 1 Отговор
    Четете Библията! Там се казва истината за Бог и нашето спасение. Без предразсъдъци, просто я четете.
  • 6 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Ами църковната церемония и обичаи какво е ?!пак е магия било то позитивна или негативна енергия !Всичко е вибрация и енергия на този свят !Да си спестят глупостите за разни фантазии , митове и суеверия които налагат,може и на сериозно някой ден да взема какво казва папата .Извънземните и те ли са суеверие?
  • 7 Соваж бейби

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "8976597598":

    Конгулетата са по опасни,папито се страхува от нещо щом се пише в медията най вероятно Бог чува измъчените хора...Християнските екзорсисти са най слаби ,както си писал и арабите си имат и шамани индиянци имат по мощен ритуал за изгонване на негативна енергия.От доказаното в парапсихолигията ....

    Коментиран от #9

  • 8 интересна новина

    2 0 Отговор
    Папата отрече съществуването на дявола и неговите слуги.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.