Last news in Fakti

5 Юли, 2023 07:43 3 248 36

Макрон обмисля блокиране на социалните мрежи във Франция

  • франция-
  • макрон-
  • социалните мрежи-
  • размирици-
  • париж

В борбата си срещу по-нататъшни размирици

Макрон обмисля блокиране на социалните мрежи във Франция - 1
Източник: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в борбата си срещу по-нататъшни размирици във Франция, предаде ДПА.

Ще бъде необходимо да се помисли за това за какво използват социалните мрежи протестиращите младежи и за евентуални забрани, заяви Макрон на среща с кметове в Париж, съобщи телевизия BFMTV.

"И ако нещата излязат извън контрол, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги затворите. Това определено не бива да се прави в разгара на събитията и се радвам, че не се наложи да го правим", каза той, пише БТА.

Още в петък президентът обвини социалните мрежи за ескалацията на насилието по време на протестите срещу полицейската бруталност. Според него изразилите се с насилие събирания са били организирани чрез социалните мрежи.

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, за да се спре вносът на фойерверки, съобщи днес вечерта вестник “Паризиен”, като се позова на префектура в района.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически изделия вече са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди забрана за продажба и пренасяне на фойерверки и бензин в бидони до средата на юли.

След смъртта на 17-годишния Наел от полицейски куршум по време на спиране на пътя във вторник миналата седмица Франция е разтърсена от сериозни безредици. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и ожесточени сблъсъци между полицаи и бунтовници. Полицаят, произвел изстрела по младежа, се разследва по подозрение в непредумишлено убийство.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    85 0 Отговор
    Ей тва е "демокрация"
  • 2 Макрон диктатора на баба

    67 3 Отговор
    Това нищо претендира, че носител на демокрация и ценности, а се показа като зъл и отмъстителен диктатор!
  • 3 Пепи белото

    32 6 Отговор
    Няма проблем всеки протестиращ срещу държавата да бъде екстрадиран в Алжир или Мароко,без това идват от там
  • 4 Объркано Атлантиче

    73 0 Отговор
    Започват полека лека да лишават хората от права, разбира се за "тяхно добро" и по метода на "варената жаба"
    Спомнете си масонското мото: „Ordo ab chao“ - Ред от хаоса.
    Те се нуждаят от колапса на обществото, за да приложат своята антиутопична реалност - 15 минутни смарт градове, кредитен рейтинг, дигитална валута на централната банка, тотално наблюдение!
    Макрон не се е провалил, той направи точно това, което са му наредили тези, които му дърпат конците!

    Масовата имиграция, която беше организирана през последното десетилетие, е троянският кон, от който се нуждаеха, за да унищожат Европа отвътре. Ето защо в последните си изявления Макрон не обвини имиграцията за бунтовете, той обвини социалните медии - защо? Защото освен всичко друго, те искат напълно да премахнат свободата на словото.
    Тези бунтове, като бунтовете на Антифа в САЩ след смъртта на Джордж Флойд, не са знак, че „ние, хората“, се борим със системата, това е знак, че техният метод „разделяй и владей“ продължава да им служи добре.
    Това е поредният проблем, създаден от тях, за който имат готово решение - тотална диктатура, но първо ще ви внушат, че вие самите я искате!

    Коментиран от #23

  • 5 Бонев

    43 0 Отговор
    Преди време военните му пращаха писма с предупреждение за точно това което се случва сега. Изкара ги едва ли не престъпници. Ду...й супата сега.
  • 6 Ксанибa

    28 1 Отговор
    А пъкбсе смяхтн на "ликтатора " Лукашенко....
  • 7 фен

    38 2 Отговор
    Тия и до военно положение ще стигнат! В послушанието си пред посолствоТО и опитите да натикат Русия в ъгала, доведоха Европа до безизходица!
  • 8 Някой

    50 0 Отговор
    Хм, когато това бъде направено от някоя друга незападна държава, се квалифицира като потъпкване на първата на хората и недемократична проява. Сега как ще бъде квалифицирано блокирането на социалните мрежи?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Евро Атлантически цености

    42 1 Отговор
    блокиране на социални мрежи и глоба 30 хиляди евра или 2 години затвор на родителите чието дете участва в протести. Новата деомокрация
  • 11 Джамбaза

    20 3 Отговор
    Защо тези недемократични социални мрежи не се забранят и в България?

    Коментиран от #22, #30

  • 12 Проблясък

    13 2 Отговор
    Или както казваше Алла Пугачова: ,,То ли ещё будет,
    Ой-ой-ой!"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Алфа херинга

    21 3 Отговор
    Добре се вгледайте какво става с тези "толерантни" емигрантски политики. Трябва да сме толерантни и да приемаме емигрантите, така казват. Ама не казват какво правим после.
  • 15 дядото

    21 1 Отговор
    и това е т.н.люлка на европейската демокрация.
  • 16 плюс минус

    19 1 Отговор
    Този странен французин май че е вече диктатор.
    Ама франсетата не прощават.
  • 17 Симо

    27 2 Отговор
    Хи,хи, демокрацията е "демократична" само когато им отърва на управляващите. Когато не, веднага заприличва на най-обикновена диктатура.
  • 18 Tаратанци

    18 1 Отговор
    Ще спрат мрежите, ама друг път! Откъде ще си пускат пропагандата - по водомера?!
  • 19 Шарл Перо

    14 1 Отговор
    Скоро може да излезе от музея изобретението на мосю Гилотен...
  • 20 Да, бе!

    11 2 Отговор
    Хайде, забранихте някои телевизионни канали, сега да се забрани и интернет.... Абе тези не разбраха, че днес не са 1970-те години. Ще ги забраните , ама вашата система тогава напълно е аут. Никой няма да ви избере повече никога и единствено ще ви остане, да направите диктатура. Но това ще доведе до кървава гражданска война по цяла Европа!
  • 21 Шарлитата няма ли

    11 0 Отговор
    Да излезнат с някаква карикатура сега?
  • 22 Пепи

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джамбaза":

    Защото тези, които имат неблагоразумието да ги ползват, няма да може да бъдат следени.
  • 23 Самият факт, че го пишеш

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Объркано Атлантиче":

    Това и го разбират доста хора, НЯМА как да ни затворят в техния концлагер. Едва ли има българин, освен ниско-ентелегемтните ППДБ и сега упраяващите, които ще са съгласни да им е забранено всичко и да са под тотален контрол, абонамент на "ваксини" , 15-мин градове и т.н.
    Даже и бавният метод на "сварената жаба", вече започва да "пече " на хората, които могат да мислят.
    Даже ще се отървем и без гражданска война от това.
    Просто референдум да НЕ се приеме еврото сега, с което ще избегнем сегашната вълна на поробването. А също и да НЕ приемем общоевропейското споразумение за принудително приемане на мигранти и бежанци. Истанбулската конвенция...
    Полека хората в България вече РАЗБРАХА накъде ни води Западът!!! Аз съм оптимист. Виж само какви коментари се пишат тука!
  • 24 Макрон

    18 0 Отговор
    Не само това обмислям. Обмислям също с господарите си, как да свалим правителтвото в Русия чрез предизвикване на икономически колапс и бунтове.
    Всички в Брюксел само за това мислим и сън не ни хваща, а не за народите си.
  • 25 зелю

    13 0 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯ БАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ ПЪЛЕН ФА..ШИ..ЗЪМ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Яяяяя

    12 1 Отговор
    Ако това се случи, Европата да си ходи! Помним радио Свобосна Европа! А Макрон явно не е на ясно какво е свобода. Демокрацията е полицейска държава, но с правила и свободи. Ако ли не, отиваме към Путинова Русия.
    Да вземе Европа да спре с приемането на мигранти. Да си затвори границите и всички обратно. Аз мога ли да си вляза ей така в Авганистан, Сирия, Алжир, Мароко и да ми дават помощи. Хакде стига с това самарянство. Меркрл и Макрон ни го стовариха на главите.
  • 29 Тъпак

    8 0 Отговор
    Гответе се бг политици, очаква ви същото, толкова ви "обичаме
  • 30 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джамбaза":

    Хубаво е да се филтрират мрежите, а не децата ни да оглупяват именно от там разни съблечени,не знае момче ли е момиче ли е ,момчето китаец което почина след като е изпил 3 бутилки с..т ..!Тукашният сценарии подобен на ам.филм Американски ужаси няколко филма,после родителите виновни?нямаме право да ги бием ако се наложи?Не можеш и на верижка като животно децата се събират правят глупости 90%са виновни с.мрежи!Не да ги прехнат има много хубави неща онлайн ,ненужните неща да ги няма.ИИ се обърна срещу създателите си или го направиха нарочно ?Интернета е с по силно влияние на психиката и от религията едно време с нея са филтрирали действията на хората
  • 31 Бил Гей

    8 0 Отговор
    Ако спре Интернет в целия свят за 5 часа, населението ще намалее поне с 1 млрд. От самоубийства.
  • 32 фашистер

    3 0 Отговор
    Макарон оставка, ЛГБТ фашеген...
  • 33 1984

    8 0 Отговор
    Спираме телевизии, блокираме социални мрежи...
    Как му се казваше на това нещо?
    Вече съм го виждал някъде, ама не помня къде...
  • 34 бай Иван

    7 0 Отговор
    В борбата си срещу по-нататъшни размирици ще предизвика още по големи . Това е умът на Макрон.
  • 35 Стоян

    4 0 Отговор
    Няма как да защитаваш тези които мародерстват по улиците на Франция, всички знаем че това са социални кърлежи и ние всички трябва да работим за тях.
    Няма да се разминем и ние скоро ще започнат и тук ще измислят пречина, имам такива работници и са ми ясни!
    Само едно ще посоча бил на молитва и не дошъл на работа, и представете си с каква злоба скача, протестира да му се плаща това отсъствие!!!
  • 36 Стоян

    2 0 Отговор
    Няма как да защитаваш тези които мародерстват по улиците на Франция, всички знаем че това са социални кърлежи и ние всички трябва да работим за тях.
    Няма да се разминем и ние скоро ще започнат и тук ще измислят пречина, имам такива работници и са ми ясни!
    Само едно ще посоча бил на молитва и не дошъл на работа, и представете си с каква злоба скача, протестира да му се плаща това отсъствие!!!
Новини по държави: