Last news in Fakti

9 Юли, 2023 06:52 3 034 11

Мицкоски: Спираме всяка комуникация с представители на правителството

  • християн мицкоски-
  • северна македония-
  • правителство-
  • избори-
  • вмро-дпмне

Има само едно нещо и то е да седнем и да се договорим за изборите, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски: Спираме всяка комуникация с представители на правителството - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че Изпълнителната комисия на опозиционната партия в Република Северна Македония е взела решение, да бъдат спрени "всички официални комуникации на двустранно ниво с представители на правителството".

"Има само едно нещо и то е да седнем и да се договорим за изборите, кога ще бъдат изборите и как ще бъдат изборите, по какъв начин - с техническо правителство, без техническо правителство или всичко, което е свързано с изборите. Отлагането на представянето на промените в конституцията в парламента означава, че от СДСМ отлагат този процес, защото нямат подкрепа за това, което приеха без да консултират опозицията и македонския народ. От друга страна, когато народът и опозицията търсят решение за национално единство и консенсус, те (ВМРО-ДПМНЕ) непрекъснато ги отхвърлят, защото играят една-единствена карта, а това е интересът на България", каза Мицкоски по време на посещение в община Щип.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че е обявил, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка като председател на партията.

Вчера премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че конституционните промени все пак ще бъдат внесени в парламента.

От СДСМ реагираха на думите на председателя на ВМРО-ДПМНЕ със съобщение, че не виждат причина "да му придават прекалено голямо значение, като се има предвид, че Християн Мицкоски променя диаметрално вижданията си във всяко следващо изказване".

"Мицкоски има право да се изолира, но няма право да изолира държавата. Вредната му политика на отказ от диалог и опити за блокади е доказателство, че той е готов да доведе страната до задънена улица, до изолация, само защото няма капацитет и не знае как да реши всеки проблем и предизвикателство. СДСМ няма да позволи страната да загуби още 11 години в изолация, както се случи по времето на шефа на Мицкоски Никола Груевски. Ще направим всичко, за да продължим европейския път на страната, да вкараме Република Северна Македония в ЕС и да реализираме стратегическата цел", реагираха от СДСМ.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глей ти

    25 1 Отговор
    Те сите колкото половин София че и правителство си направил вместо кметство..
  • 2 Вьзмутен

    12 11 Отговор
    Човека им мисли доброто да не ги набутат като нас в - ес , тия го плюят
    Абе верно са загубени
  • 3 Танас воевода

    18 0 Отговор
    Първо требе да се признае Македонската наденица.
  • 4 Всичко е в цената

    19 1 Отговор
    Мицкоски да се пенсионира и да си ходи в Сърбия със своите съратници сърбомани македонисти .
  • 5 скука

    11 1 Отговор
    Като гледам интересът към мицкоските магарии у нас клони към нула.
    Единственото което е нужносега е, и в македоснко да загубят интерес към мицкоските пропаганднои фишеци, и всичко ще се нормализира за броени дни.
  • 6 вввв

    10 3 Отговор
    албанците ще спечелят следващите избори в северната македония и тогава за да не стопират Албания ще приемат всичко
  • 7 Българин

    11 2 Отговор
    Руско-сръбските мекерета са много по вредни от чисто руските мекерета!

    Коментиран от #8

  • 8 Да, да...

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Не само, ами и евроатлантическите мекерета са също толкова вредни. Трябват ни не псевдопатриоти, чужопоклонници, а българи, които да застанат и да защитават нашите интереси. Ама как да стане, като крадците си осигуряват гръб от чужди сили. Никой не гледа народа!
  • 9 Гоце Делчев

    5 2 Отговор
    Мицковски не е никакъв македонец, а сърбин, който при това е агент на сръбските тайни служби..Общо взето всичките македонисти пряко или косвено са свързани с Белград.
    Само българите имат право да се наричат македонци..и то само по географски признак..
  • 10 Юнак Балкански

    2 0 Отговор
    Явно РСМ ще има да чака на входа за ЕС много много време, след като слушат псевдо националистите си. ЕС е приел критериите за членство на РСМ и те трябва да се изпълнят. Жал ми е само за Албания, че е вързана за РСМ.
    Демагогията на националистите на съседите не помагат на държавата им а вредят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: