Last news in Fakti

18 Юли, 2023 10:24 1 147 1

Тежки горещини в Южна Европа, температурите достигат 48 градуса

  • температури-
  • горещини-
  • жеги-
  • южна европа-
  • испания-
  • гърция

Хората трябва да бъдат особено внимателни

Тежки горещини в Южна Европа, температурите достигат 48 градуса - 1
Източник: БГНЕС

Тежките горещини продължават да обхващат части от Южна Европа и представляват сериозна заплаха за жителите и околната среда. В Италия и Южна Испания се очаква да бъдат отчетени рекордно високи температури, което може да доведе до опасни условия за здравето и затруднения в живота на хората, пише Politico.

Прогнозите за Италия са температури до 48 градуса по Целзий, което може да бъде нов рекорд за страната. Червен код е издаден за множество основни градове, с предупреждение за опасност за здравето, особено за възрастните и уязвимите групи.

Испанският регион Андалусия също се намира в "изключителен риск" заради очакваните температури до 44 градуса. Този горещ период представлява заплаха за общественото здраве и може да доведе до затруднения със захранването на електроенергия и водни ресурси.

Горещите температури също допринасят за разпространението на горски пожари в региона. Евакуации са наложителни в някои райони на островите Ла Палма и Тенерифе в Испания. Също така, Атина, Гърция също се бори с горски пожари, които предизвикват принудителни евакуации и повреди, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Италия са

    0 0 Отговор
    затворили офисите, а робите в територията бичат.