Last news in Fakti

25 Юли, 2023 05:15 967 2

Тайфун осуети военни учения в Тайван

  • тайван-
  • тайфун-
  • военни учения

Властите бяха принудени да ги отпемят

Тайван отмени част от годишните си военни учения, тъй като властите засилват подготовката за приближаващ тайфун, който според тях може да бъде най-унищожителният от близо четири години насам, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тайфуните са често срещани по това време на годината в близост до Тайван, но субтропическият остров не е бил пряко засяган от тайфун от 2019 г. насам, което накара длъжностните лица да призоват към бдителност.

Очаква се тайфунът Доксури, класифициран като супер тайфун от четвърта категория по скалата от 1 до 5 от Риска от тропически бури, да навлезе в протока Баши, който разделя Тайван и Филипините, в посока запад-северозапад и да се приближи до водите край южните брегове на острова, преди да достигне сушата в Южен Китай, съобщиха представители на метеорологичната служба.

Министерството на отбраната на Тайван отмени част от основните годишни учения "Хан Куан", планирани за днес, позовавайки се на съображения за безопасност и необходимостта от подготовка за предстоящата буря.

"Тайван не е виждал тайфун, който да навлезе на сушата, от повече от 1400 дни и затова призовавам всички министерства да се задействат и да се подготвят", заяви премиерът Чан Санчен в публикация във Фейсбук. "Бих искал да напомня на гражданите да не подценяват заплахите от тайфуна", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега ще ви кажа

    1 1 Отговор
    От седем новини пет са за русия и руснаците.....
  • 2 И още нещо

    1 0 Отговор
    Другите две са за Китай...