Last news in Fakti

25 Юли, 2023 10:17 1 162 1

Към Филипините приближава мощен тайфун

  • транспорт-
  • филипини-
  • морски-
  • тайфун-
  • евакуация

Той наложи евакуацията на хиляди хора и прекъсна морския транспорт

Към Филипините приближава мощен тайфун - 1
Източник: Shutterstock

Към Северните Филипини се приближава мощен тайфун, който наложи евакуацията на хиляди хора и прекъсна морския транспорт. Тайфунът "Доксури" носи със себе си проливни дъждове и приливни вълни до три метра височина. Валежите са в състояние да предизвикат наводнения и свлачища в северните провинции на страната.

Метеоролозите предупреждават, че най-силните ветрове ще останат отдалечени от бреговете, но външните острови на Филипините все още са под заплаха. Тайфунът се движи северозападно от провинциите Кагаян и Батанес, но прогнозите показват, че ще продължи по траектория, която може да засегне и Тайван, а по-късно и бреговете на Китай.

Бурята вече предизвика прекратяване на трудовите дейности в провинция Кагаян и евакуацията на хиляди жители от крайбрежни градове. Очакват се приливни вълни до три метра височина, които представляват сериозна заплаха за областта.

Тайфунът също засегна Тайван, където бяха отменени годишните военни учения "Хан Куан". Тази симулация трябваше да демонстрира отбранителните възможности на острова в случай на нападение от страна на Китай. На югозападния бряг на Тайван вълните достигнаха до застрашителни височини от два метра и половина, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ме интересува какво приближавало

    2 0 Отговор
    по интересно е че никой няма да се доближи и да краде руското зърно!!
    Държава Украйна вече няма разберете го вече .
    30 кораба чакали ега ти наглите крадци!!