Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 13:37 4 863 0

Любовница разсейвала капитана на "Коста Конкордия"

  • "коста конкордия"-
  • остров джилио-
  • франческо скетино-
  • капитана-
  • любовница-
  • катастрофа

Молдовската танцьорка домника Чемортан била с него на мостика

Любовница разсейвала капитана на "Коста Конкордия" - 1
Фаталната танцьорка Домника Чемортан. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Молдовската танцьорка Домника Чемортан, която е била на борда на круизния лайнер "Коста Конкордия" в момента на жестокото корабокрушение до остров Джилио край бреговете на Тоскана, призна пред съда, че е имала любовна история с капитана Франческо Скетино, съобщи Ей Би Си.

Да, имахме връзка, но не съм го виждала от катастрофата насам“, призна Домника. По-рано тя или отричаше, или разказваше, че по време на трагедията двамата са се целували и били готови да си легнат, след това отново опровергаваше - изобщо даваше противоречиви сигнали и дори заплаши италиански медии със съд заради „изопачаване на фактите“.

Сега по време на процеса молдованката обясни, че се е качила на кораба на 13 януари 2012 г. от пристанището в Чивитавекия без билет и не знаела дали е регистрирана като пътник. „Когато си нечия любовница, не те питат имаш ли билет“, заяви тя.

Чрез показанията й съдът установил, че в момента на катастрофата Чемортан се е намирала на капитанския мостик, поканена от Скетино да се любува на изгледа към остров Джилио.

В началото обстановката на мостика й се сторила нормална. „Беше тъмно и аз не виждах нищо. В един момент настъпи тишина и капитанът започна да дава команди с морска терминология. Чух, че някой от неговите помощници сбърка при изпълняването на една от командите и тогава той ядосано я повтори. След няколко минути стана това, което стана. Не почувствах удар, само видях сигналните огньове“, разкри тя.

На 29 октомври в италианския град Гросето продължиха изслушванията по делото за катастрофата на лайнера "Коста Конкордия", като основен обвиняем е капитанът на кораба Франческо Скетино. Един от членовете на екипажа – Антонело Тиеволи, вчера призна в съда, че е накарал капитана да наруши правилата за сигурност, като го е помоли да се доближи повече от разрешеното до остров Джилио, за да поздрави своите близки, живеещи там.

Установено е, че причина за трагедията, при която намериха смъртта си 32-ма души от намиращите се на борда над 4200, е рискованата маневра, предприета от капитана , в резултат на която плавателният съд се блъсна в скалите и бързо потъна.

20 години зад решетките заплашват Скетино, който е обвинен в непредумишлено убийство на много хора и в неправомерно напускане на потъващия кораб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: