Last news in Fakti

2 Август, 2023 17:45 892 6

Папа Франциск пристигна в Португалия за Световните дни на католическата младеж

  • папа франциск-
  • португалия-
  • лисабон-
  • младеж

Посещението на папата идва в момент, когато страната се сблъсква с огромен скандал за сексуално посегателство

Папа Франциск пристигна в Португалия за Световните дни на католическата младеж - 1
Източник: БГНЕС

Папа Франциск пристигна в Португалия за петдневно посещение, по време на което ще участва в Световните дни на католическата младеж. Посещението на папата идва в момент, когато Португалия се сблъсква с огромен скандал за сексуално посегателство от страна на духовници.

През първия ден на посещението си, папата пристигна в Лисабон, където ще се проведе церемонията по посрещането му. Събитието е съпроводено с големи сцени и екрани, а плакати с лика на папата са разлепени из цялата столица.

Тазгодишният Световен ден на католическата младеж се провежда след доклад на португалска комисия, в който се съобщава, че най-малко 4815 непълнолетни лица са били обект на сексуално посегателство от страна на духовници през последните седем десетилетия. Очаква се папата да проведе лични срещи с някои от жертвите на сексуалното посегателство.

Папа Франциск е приветстван с отворени обятия в Португалия, но събитието също така става предмет на критики от страна на някои португалци, които се противопоставят на разходите за събитието в условията на трудна икономическа ситуация в страната.

В рамките на посещението си, папата ще посети и градчето Фатима, където според католическата традиция през 1917 година Дева Мария се явила на три овчарчета, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    2 1 Отговор
    Никъде броят на католиците не нараства толкова бързо, колкото в Африка.От 2000 г. ръстът е почти 40 процента, а това са десетки милиони.
  • 2 Отец Дионисий

    6 1 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид над православието в Украйна.
  • 3 в нашата държава

    3 1 Отговор
    защо ни пишете за католик . Даже протестантите са повече.
  • 4 Вазов

    4 0 Отговор
    Оргия с деца и попове, организирана от Папата.
  • 5 ОМИР

    2 0 Отговор
    ЯДЕ МУ СЕ ЯГНЕШКО НА ПИНДОФИ ---ЛЪТ
  • 6 12343211

    0 0 Отговор
    Посещението струва 160 000 000 евро.
Новини по държави: