14 Август, 2023 04:41 1 763 4

Ким Чен-ун посети ключови военни заводи

  • сим чен ун-
  • военни заводи-
  • северна корея

Лидерът на КНДР постави задачата да се подобри производството на ракети

Ким Чен-ун посети ключови военни заводи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун посети ключови военни заводи, включително завод за производство на тактически ракети, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от БТА.

При посещенията си миналата седмица Ким изрази задоволство от съсредоточаването на завода върху производството на тактически ракети и разширяването на производствения капацитет", се казва в съобщението.

Той постави задачата да се подобри производството на ракети, похвали най-новите достижения при гаубичните снаряди и лично шофира бойна бронирана машина, отбеляза КЦТА.

Това е поредно посещение на Ким Чен Ун на обекти от отбранителната промишленост, където набляга на масовото производство на оръжия.

САЩ обвиняват Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия за войната в Украйна. Заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател заяви миналия месец, че САЩ са "невероятно обезпокоени" от връзките им. Северна Корея и Русия отричат да извършват оръжейни трансакции.

Отделно от това КЦТА съобщи, че Ким е посетил "засегнатите от тайфун райони", след като миналата седмица тропическата буря "Ханун" премина над Корейския полуостров и наводни земеделски земи.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко съществуване

    10 13 Отговор
    Северна Корея е жалка държава ,да живееш в този концлагер е истинско наказание както беше и в България през управлението на червените кхмери.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: