5 Септември, 2023 19:26 1 619 3

Венеция ограничава броя на туристите

  • италия-
  • венеция-
  • такса-
  • посетители-
  • туристи

Чрез експериментална посетителска такса от 5 евро

Венеция ограничава броя на туристите - 1
Източник: Shutterstock

Венеция планира да въведе експериментална посетителска такса от 5 евро за еднодневни екскурзии през следващата година, в опит да управлява потока от туристи, привлечени от историческите ѝ канали. Това предаде агенция Ройтерс.

Таксата ще се прилага пробно за период от 30 дни през следващата година, като се фокусира главно върху пролетните официални празници и летните уикенди, когато броят на туристите е най-голям. Всички посетители на възраст над 14 години ще трябва да плащат таксата, пише news.bg.

Целта на инициативата е да се намери нов баланс между правата на тези, които живеят, учат или работят във Венеция, и тези, които посещават града, уточни съветникът по туризма на Венеция - Симоне Вентурини.

Той подчерта, че това не е ход за правене на пари, като таксата ще покрие само разходите за администриране на схемата.

Тази идея се появи за първи път през 2019 г., но беше отлагана неколкократно поради COVID-19, който държеше туристите далеч, а по-късно поради технически и процедурни причини.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шрек

    3 4 Отговор
    Как вони там , ходете на разходка , но спете някъде извън водата.
  • 2 СЗО

    5 0 Отговор
    Целта на инициативата е да се печелят пари.
  • 3 Атанасов

    0 0 Отговор
    Уникален град с история!Нормално е да увеличат таксата,защото същият се руши и си трябва сериозна подръжка.Всеки трябва да го посети,както и островите около града.
Новини по държави: