Last news in Fakti

7 Септември, 2023 10:47 2 209 4

Гърция бедства: Катастрофалната буря "Даниел" нанесе мащабни щети и отне човешки животи

  • гърция-
  • буря-
  • щети-
  • загинали-
  • бедствие

Сред най-трагичните събития е изчезването на двама младоженци от Австрия

Гърция бедства: Катастрофалната буря "Даниел" нанесе мащабни щети и отне човешки животи - 1
Източник: БГНЕС

Гърция се сблъска с тежки последици заради катастрофалната буря "Даниел", която обхвана редица региони и предизвика разрушения и смъртни случаи. Електронното издание на атинския вестник Kathimerini съобщава за поне трима загинали и големи материални щети, предаде "Фокус".

Сред най-трагичните събития е изчезването на двама младоженци от Австрия, които бяха отседнали във ваканционна къща в района на Пелион. Къщата беше пометена от наводнението, а търсенето на младоженците продължава. В същия регион, както и в Северен и Южен Пелион, множество села останаха отцепени поради свлачища и падащи дървета.

Разрухата се разпространи и в други райони на Гърция. Градовете Волос, Скиатос, Северна Евия, Кардица, Фтиотида и Атина станаха свидетели на екстремни метеорологични условия, включително гръмотевици, светкавици и силни валежи.

В Ламия, главните пътища се превърнаха в реки, затруднявайки движението на превозни средства в много райони. Съобщава се, че щетите над посевите в някои райони са необратими, а в Темпе значителни площи с реколта от картофи и боб, бадемови и прасковени дървета и лозя са останали под вода.

Усилия за възстановяване и помощ

Много райони останаха без електричество повече от 30 часа, а водоподаването беше нарушено, като част от град Волос бе опустошена. За снабдяване на гражданите с питейна вода, кметът на града призова за използване на бутилирана вода от кметството.

Националната метеорологична служба (EMY) прогнозира продължаване на силния дъжд и гръмотевичните бури до четвъртък следобед в Тесалия, Спорадските острови, Северна Евия и части от Централна и Източна Централна Гърция (Стерея Елада).

В момента премиерът на Гърция, Кириакос Мицотакис, се очаква да посети град Волос, за да координира усилията за справяне с проблемите и помощта за пострадалите от метеорологичната криза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ви кажа..

    2 0 Отговор
    Направо мазало сте публикували...тоя преводач нещо..абе що не ме наемете за преводач от гръчки, а...Да ми покаже някой къде се намира тоя северен и южен Пелион? Скиатос е остров а това Темпе...знам за Теби, ама Темпе...Северна Евия това също е част от о-в Евия, сане е град..,
  • 2 госпожо,

    4 0 Отговор
    учете го този език. Казва се човешки живот. Ама как ставате журналисти с елементарните си познания по родния си език, нямам понятие,

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: