Last news in Fakti

11 Септември, 2023 06:08 5 196 71

Махмуд Абас: Хитлер изби евреите заради лихварството

  • махмуд абас-
  • адолф хитлер-
  • палестина

Президентът на Палестина скандализира с антисемитско изказване

Махмуд Абас: Хитлер изби евреите заради лихварството - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Махмуд Абас – президент на Палестинската автономия, председател на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) и председател на движението “Фатах“, миналия месец заяви, че евреите ашкенази са потомци на хазарите и че Адолф Хитлер е избил евреите, не защото са евреи, а заради "социалната им роля" на лихвари, предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Абас направи това изявление на 24 август по време на заседание на Революционния съвет на партия "Фатах" и неотдавна думите му бяха преведени от Института за изследване на източните медии (ИИИМ). "Истината, която трябва да разясним на света, е, че европейските евреи не са семити. Те нямат нищо общо със семитизма", казва Абас, според превода на ИИИМ. "Така че, когато ги чуваме да говорят за семитизъм и антисемитизъм, поне евреите ашкенази не са семити", добави той.

"Те казват, че Хитлер е убил евреите, защото са били евреи, и че Европа е мразела евреите, защото са били евреи. Това не е вярно. Ясно е обяснено, че (европейците) са се борили (с евреите) заради социалната им роля, а не заради религията им", каза Абас. "Няколко автори писаха за това. Дори Карл Маркс написа, че това не е вярно. Той заяви, че враждата не е била насочена към юдаизма като религия, а към юдаизма заради социалната му роля.

"Европейците са се борили срещу тези хора заради ролята им в обществото, която е била свързана с лихварството, парите и т.н.", продължава президентът на Палестинската автономия.

В отговор на изявлението град Париж лиши Абас от медала на град Париж – най-високото отличие на града, който той получи през 2015 година.

"Неотдавнашното изявление на президента Абас за евреите и Холокоста е обида за паметта на милиони убити мъже, жени и деца. Палестинците заслужават да чуят историческата истина от своя лидер, а не подобни изопачавания", написа Щефен Зайберт в "Екс" (бившия Туитър), посланик на Германия в Израел.

"Изявлението на председателя на Палестинската автономия е не само пример за отричане и изопачаване на Холокоста, но и използва дълбоко вкоренени антисемитски стереотипи. Тези осъдителни забележки трябва да бъдат недвусмислено осъдени от световните лидери. Не можем да останем безмълвни", заяви Дани Даян, председател на израелския мемориален център на Холокоста "Яд Вашем".

"Точно както Абас обвинява евреите за Холокоста, той обвинява евреите и за всички проблеми на Близкия изток. Светът трябва да се събуди и да потърси отговорност от Абас и неговата Палестинска автономия за омразата, която излъчват, и за последвалите кръвопролития, които предизвикват. Трябва да има нулева толерантност към палестинското подстрекателство и терор!", заяви израелският посланик в ООН Гилад Ердан.

Абас, чиято докторска дисертация "Връзката между нацистите и лидерите на ционисткото движение 1933-1945 г." отрича Холокоста, миналата година предизвика гняв, когато обвини Израел, че е "извършил 50 Холокоста".

"За нас, германците, всяко пренебрежение на изключителността на Холокоста е недопустимо и неприемливо. Отвратен съм от скандалните забележки, направени от палестинския президент Махмуд Абас", заяви германският канцлер Олаф Шолц.

Американски официални лица все още не са коментирали или санкционирали Абас за неотдавнашните му коментари.

"Неотдавнашната тирада на председателя Махмуд Абас за нацистката конспиративна теория не е нито нова, нито изненадваща. Тя отразява докторската му дисертация от 1982 г., написана със съветска санкция, и днес служи за основа на изучаването на Холокоста в училищата на Палестинската автономия. Това, което е шокиращо, е, че Израел, САЩ и Европа по някакъв начин толерират тази омраза към евреите в стил "Хитлер" и "Сталин" в услуга на поддържането на стабилността на Палестинската автономия като по-малкото зло“, заяви пред ТПС Дан Дикер, председател на изследователския институт Йерусалимски център за обществени въпроси.

Абас си навлече осъдителни коментари и за забележките, които направи на заседание на Революционния съвет на "Фатах" (парламентарния орган на терористичното движение), като повтори редица антисемитски коментари, които е правил в миналото.

Абас също така се възползва от възможността отново да порицае британците и американците за "Декларацията на Балфур" от 1917 г.

"Декларацията на Балфур вижда бял свят само благодарение на пълното съгласие между (външния министър Артър) Балфур и президента на САЩ (Удроу) Уилсън. Те бяха напълно съгласни с тази формулировка. Така че Америка беше партньор на Балфурската декларация. Кой измисли тази (еврейска) държава? Това бяха Великобритания и Америка – не само Великобритания."

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ам чи

    104 4 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА НИКОЙ НЕ ОБИЧА ЛИХВАРИ ОСОБЕННО ДЛЪЖНИЦИТЕ КАКТО И БАНКИ

    Коментиран от #4

  • 2 да де

    94 3 Отговор
    Евреите банкери финансираха оня полуевреин с мустачките. За всичко случило се после евреите да благодарят на своите банкери.
  • 3 Капитан Петко войвода

    94 1 Отговор
    Убивахме лихварите че взимат 10 на сто лихва а сега бързите кредити взимат от българите 200 на сто.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гръч

    112 3 Отговор
    Истината боли,когато я чуват измамниците и вият на умряло
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да де

    100 0 Отговор

    До коментар #8 от ""ВРАГ НА НАРОДА"":

    Думата мошеник се е родила у нас след като мошетата са се появили по тези ширини.

    Коментиран от #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 българина

    81 3 Отговор
    първо цял свят знае термина ОКУПИРАН ЗАПАДЕН БРЯГ, от кого е окупиран и защо оон мълчи? второ Абас ги пожали с оценката си....
  • 12 Тома

    88 4 Отговор
    Лошото е че хитлер е избил много невинни и бедни хора а лихварити са избягали в америка която стана еврейска държава направила стотици конфликти и войни през годините

    Коментиран от #32, #34

  • 13 а америка

    58 4 Отговор
    трепе наред по света заради продажбите на ОРЪЖИЕ.
    От как се е създала, не е престанала!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Интереса клати феса

    68 2 Отговор
    Чувствителните вождове на Израел, обаче подкрепят зеления нашмъркан и украйната срещу Русия. Факт. А за украйната се знае, че са уж едни от най-антисемитските народи. Избивали са евреи по времето на въстанието на Богдан Хмелницки срещу Речпосполита (Полско-Литовското кралство). Избивали са евреи и по времето на Стефан Бандера през ВСВ. Нацистите са използвали украински войници като пазачи на концлагерите. Избивали са евреи и в бунтовете срещу съветската власт, обвинявали са ги за Гладомора и от там тази злоба. Което значи, че чувствителността на вождовете на Израел е избираема. Интереса не клати само феса, ами и оная малката кръгла шапчица (забравих и името). Отделно, Олаф Шолц е "много отвратен от Махмуд Абас", но не е отвратен от Азов и Десен Сектор. При такова диво лицемерие във върховете на ЕС институциите и в самия Израел, не се учудвайте на спонтанни прояви на различни типове омраза по света.

    Коментиран от #16, #19, #22, #23, #35

  • 16 Кипу

    34 1 Отговор

    До коментар #15 от "Интереса клати феса":

    Така се вика шапчицата им,равносилна по зло на феса..

    Коментиран от #24

  • 17 За протокола

    11 36 Отговор
    Този е достоен последовател на Хитлер.
    Близо 6 милиона унищожени евреи са били лихвари.
    Верно ли?

    Коментиран от #29, #36, #49

  • 18 Професор

    52 3 Отговор
    Има свобода на словото. Щом има свобода за изгарянето на Корана което "не скандализира" света има и свобода на изразяване. Евреите не са божи кравички.
  • 19 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    4 41 Отговор

    До коментар #15 от "Интереса клати феса":

    Русия и руснаците са най - големите антисемити.

    Коментиран от #40

  • 20 стига глупости

    34 4 Отговор
    ако беше ги избил сега щяхме да живеем много добре и без войни и расистки опг-та…
  • 21 Механик

    45 2 Отговор
    В същност, тоя чаршаф е казал самата истина. По онова време, евреите и банките им, така яко са били стиснали европейската гуша, че чак не е можело да се диша. Точно порзти това отчаяние се е допуснало Хитлер да се качи на власт. Трябвало е някой да отреже ръката, която е била впила пръсти европейската икономика.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ами сега

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Интереса клати феса":

    се замисли защо точно в окрайна воюват МОШЕнниците …

    Коментиран от #42

  • 24 Мефистофел

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кипу":

    Не се ли казва ярмулка?
  • 25 Така така

    20 0 Отговор
    Истината е горчива, но и не е политкоректна спрямо ценностите на техните подлоги
  • 26 Търновец

    25 0 Отговор
    Банка Ротшилд е основана във Франкфурт като Еврейска банка и според неофициални информации в момента е династия с над 10000 милиарда долара, притежава международни нефтени корпорации но е и най голям печеливш от задължителното ваксиниране срещу СОВИД 19, след Франкфурт членове на семейството отидоха в Италия, Франция, Англия. Според един много умен левичар от Северна Вирджиния - Linnden Larousche - "How to recreate our economy" в Европа има сблъсък между национален - социален капитализъм и банков глобалистичен капитализъм най силен е Англия и ПСВ и ВСВ са в резултат от техния сблъсък, да добавя и войната в Украйна. Адолф Хитлер след ПСВ беше бояджия на непълно работно време и понякога спеше под мостовете а сестра му даваше джобни. Само че имаше дар слово и се запозна с двама много добре облечени господа които след това го поканиха на гости в свръх богати имение, и след това беше основана Националната Работническа Партия на Германия. Нейни привърженици на улиците се сблъскаха с хора подкрепящи Роза Люксембург и Троцкистите. Има и много друго
  • 27 Аватар

    11 0 Отговор
    Съвременният ционизъм възниква в края на XIX век като движение за национално възраждане с основна цел създаване на еврейска държава в Палестина.След приключването на ВСВ това е факт.Основите на ционизма са описани в Талмуд.Много обикновени евреи стават жертва на геноцид,за да бъде създадена държавата Израел.
  • 28 резервист

    20 1 Отговор
    Убийството на хора е престъпление, независимо кой го е извършил и кой е пострадал. Това не подлежи на съмнение. И не е подложено на такова от думите на Абас. Гоненията на евреите по света през годините са ставали често. Това прави ли ги семити? Детайлното изучаване на случилото при фашизма ще ни помогне да разберем истината и ще осигури покой на душите на жертвите. Всеки опит да се изследват фактите се преследва в момента. Защо? И после от къде на къде Абас трябва да обича Израел? Смешно!

    Коментиран от #38

  • 29 резервист

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    Не драги. Те са тяхна жертва, макар че други са натискали спусъка. Какво ще кажеш за Сорос, който никога не е крил, че възходът му започва със сътрудничество за избиване на евреи. А за факта, че във Вермахта е имало евреи генерали? Факти много, но кой смее да говори днес за тях? В много страни това е углавно престъпление!

    Коментиран от #53

  • 30 факуса

    16 2 Отговор
    и истината вече е скандална,евреите няма ли да се извинят поне веднъж за жертвите от техните предателства по време на робството у нас,как да не ги мразиш,нагли лицемери

    Коментиран от #47

  • 31 Иван

    14 1 Отговор
    Скандализира........гнусните евреи от Световната Банка Държавния Департамент и Хунтата.
  • 32 факуса

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тома":

    и това с броя на избитите е преувеличено и е доказано но тъй кат не е в тяхна полза е забранено със закон да се оспорва,всеки осмелил се са го затриливали
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Читател

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тома":

    Само в американските филми се появяват тия с шапчиците и се празнува ханука. Превзели половин континент, а се дрънкат с палестинците за парче скала?!
  • 35 Перо

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Интереса клати феса":

    Събитията в Украйна потвърждават доктората на Абас!
  • 36 факуса

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    протокола ти е лъжлив като етноса,доказано е,че е физически невъзможно да се кремират толкоз индивиди,а също и,че камерите дет уж били убивани с газ не са толкоз плътни,че да задържат тоз газ в смъртоносна концентрация,казал го е специалист химик,и,че същия газ се ползва и сега в щатски затвори за дезинфекция,за което и е бил ползван тогава

    Коментиран от #55

  • 37 Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "да де":

    По старому-евреин = мошеник, по новумо--мошенист.....гнусните евреи са мошенисти.
  • 38 Търновец

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "резервист":

    Приятелю малко история - Юдейството изначално възниква в Месопотамия в град сега разположен в Южен Ирак преди около 4000 години. Някои историци ги наричат Израелтяни. Град Йерихон е доказано основан преди повече от 10000 години от Кханааните, други градове основани от тях в Галилея са Ашдод , Ашкелон, Ейвъс - сега Йерусалим, Херон и други, а някои историци причисляват Финикийците като Северни Кханаани. След възникването на Юдейството те се запътват към Галилея но не усядат да строят свои градове а един по един превземат градовете на Кханааните - "Книга на Джошуа" и "Свещена Библия" като Юдеите вменяват вина на Кханааните - били потънали в разврат...имали дом за платена любов.. " и Кханааните били избити първо в Йерихон. А как и кой първо докара наркотиците в Европа знаете ли? Че от наркотици колко хора умират?
  • 39 Моше Шекелщайн

    16 1 Отговор
    Струва ми се,че всичко което е казал Абас е вярно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Сталин

    17 1 Отговор
    Евреите са гонени 75 пъти от всички европейски държави през последните 2000 години ,заради измами ,кражби и жертвоприношения на децата на гоите
  • 42 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "ами сега":

    Един гнусен са. танински равин го каза: Израел е провал, просто казано на нас ни трябват още Израели.
  • 43 Сталин

    16 1 Отговор
    "Човечеството ще потъне във вечна тъмнина и ще изпадне в тъпо и примитивно състояние ,ако евреите спечелят тази война."

    Д-р.Йозеф Гьобелс
  • 44 Ехааа

    15 1 Отговор
    Така си е! И сега евреите владеят света. Парите на целия свят се въртят през тях! За това са и всички войни - за пари и още пари. А колкото до религията им - тя гласи, че те са над всички. Всички други трябва да се унищожават защото са низши същества.
  • 45 Моше - миньора

    3 6 Отговор
    Не е вярно, че лихварите/банкерите са предимно евреи.
  • 46 Черен Буревестник

    12 1 Отговор
    Първо - Хитлер е бил евреин, Второ - Карл Маркс също е бил евреин, Трето - Идеята за така наречения Холокост е създадена само и само да съществува ЕДИН ОКУПИРАН ЗАПАДЕН БРЯГ НА ЧЕРВЕНО МОРЕ.
    .... Още много имам, какво да кажа по-въпроса, ама..............
  • 47 Иван

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "факуса":

    И най-варварския терористичен акт в историята на България е извършен от евреин (хазарин).
  • 48 Всички знаят че това което е казал е

    13 2 Отговор
    Самата истина колкото и да я отричат
  • 49 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    Еврейските жертви са около 600,000, сърбските жертви са около 700,000.

    Коментиран от #56

  • 50 Менгеле

    3 0 Отговор
    Само истината, но не цялата истина!!!!
  • 51 Баце Ади

    7 0 Отговор
    Ако човек прочете само първите 20 страници на Моята борба и това изказване... Е па прав е Абад. Поне като теоритична предпоставка...
  • 52 Сталин

    13 1 Отговор
    Китай кремират 1200 тела на ден с модерни инсталации за кремиране.Това общо прави 438 000 на година .Това означава че ще им трябват 15 години да кремират 6 милиона души.Интересно как за 2 години през втората световна война са изгорени "6 милиона" евреи в един концлагер с допотопна технология
  • 53 За протокола

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "резервист":

    ?!?!?!?
    Не мога да ти хвана мислата.
    Какво значение има дали е имало евреи сред палачите или не?!?!?
    Сталин като е избил милиони граждани на СССР да не би да не е бил един от тях?!?!?!
    И какво общо има Сорос с твърденията на палестинския президент?!?!?!

    Коментиран от #57

  • 54 Коментар

    5 1 Отговор
    Хитлер си има еврейски корени.Просто е бил еничар.Имал е психични проблеми и сексуални такива.Това,че той е бил психопат няма общо с лихварите.Лихвари има във всяка нация и не само при евреите.Нацистите са искали да избият не само евреите,а всички,които не отговарят на критериите за арийска раса,т.е. нямат руса коса,бяла кожа и сини очи.Даже са правили експерименти с химикали да сменят цвета на очите на деца и ги ослепяват.
  • 55 За протокола

    1 6 Отговор

    До коментар #36 от "факуса":

    Кой и къде ги е доказал тези неща?!?!?
    Потърси колко са били концлагерите, колко хора са минали през всеки от тях, колко време са работили и т.н.
    Обясни и как са загинали тези десетки милиони мирни жители от СССР, Полша, Чехословакия и всички други европейски държави.
  • 56 За протокола

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "Иван":

    Глупости не ми се коментират

    Коментиран от #58

  • 57 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #53 от "За протокола":

    Гнусния евреин Сорос е бил младеж в Унгария и заедно с унгарски фашисти е участвал в грабежи на богати еврейски домакинства.....твърди се, че е убил няколко унгарски евреи......унгарски евреи са го разпознали след години.

    Коментиран от #68

  • 58 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "За протокола":

    Недей!
  • 59 Иван

    10 1 Отговор
    През 1965-та година (20 години след войната) гнусни са.танински равини се събират на тайна среща и решават да умножат по десет еврейските жертви през войната, и така се появява числото шест милиона. Причината: евреите да се представят за най-големите жертви на войната и светът да не обръща голямо внимание на израелските нацистки военни престъпления срещу палестинците ( и християните).

    Коментиран от #71

  • 60 Ивелин Михайлов

    7 0 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, абас е много прав!
  • 61 Черен Буревестник.

    7 0 Отговор
    Хитлер и Сталин са били спонсорирани едновременно от РОТШИЛД, така че, сами си направете изводите.
    ..... Още много имам да кажа по-въпроса, амаааа............. ЩЕ МЕ ИЗТРИЯТ.
  • 62 Черен Буревестник

    5 0 Отговор
    Двойният морал на юдаизма относно лихварството, се узаконява в Талмуда: Бог заповядал да се дават пари на гоите (неевреите ) на заем, но не и без лихва; следователно, вместо да им окажем помощ, ние сме длъжни да им навредим, даже и ако те са ни полезни. Трактатът Баба Меция подчертава необходимостта да се дават пари с лихва и съветва евреите да обучават децата си да дават пари на заем с лихва, „за да могат от малки да вкусят сладостта на лихварството и предварително да се научат да го ползват“.
    ......... Още много мноооогоооо има какаво да се каже по-въпроса, ама .......................
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тот Атланта

    7 0 Отговор
    Историята на парите и паричният оборот свидетелства за това, че лихварите (които сега се наричат — „банкери“) са много креативни във конструирането на гениални схеми и механизми за увеличаване на паричния капитал. Най-важният инструмент — лихви по заем се появява в древен Вавилон.
  • 66 Тот Атланта

    5 1 Отговор
    ..... А, самите пари в ПОЧТИ ЦЕЛИЯ СВЯТ се печатат САМО И ЕДИНСТВЕННО ОТ РОТШИЛД.
  • 67 Тот Атланта

    6 0 Отговор
    ....... казано по-просто : ПАРИТЕ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОРОБВАНЕ НА ХОРАТА, БАЗИРАН НА ТЯХНАТА АЛЧНОСТ !
  • 68 За протокола

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "Иван":

    Какво общо има това с твърдението на палестинеца, че Хитлер е избивал евреи защото са били лихвари?!?!?!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 хммм

    3 4 Отговор
    Тук е пълно с фашизоидни не-до-нос-че-та...
  • 71 За протокола

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Иван":

    Аушвиц се намира в Южна Полша, на 50 км от Варшава и е най-големият концентрационен лагер.
    Рудолф Хес, командир на лагера, представя данните за смъртта на 2,5 милиона души, предимно евреи в Нюрнбергския процес. Комплексът се състои от три лагера: Аушвиц I, Аушвиц II (Биркенау) и Аушвиц III (Монович).