Last news in Fakti

11 Септември, 2023 14:41 1 289 4

Бурята "Даниел" отне живота на 25 души в Либия

  • буря-
  • либия-
  • щети-
  • загинали-
  • наводнения

И нанесе големи щети на домове и пътища

Бурята "Даниел" отне живота на 25 души в Либия - 1
Източник: Shutterstock

Голямата средиземноморска буря, известна като буря "Даниел", причини сериозни бедствия в Източна Либия, като отне живота на най-малко 25 души и нанесе големи щети на домове и пътища. Седем членове на Либийската национална армия са в неизвестност, цитира news.bg.

Местни медицински източници потвърждават сериозните последици от бурята в региона, като снимки и видеоматериали в социалните медии показват наводнения и хора, блокирани на покривите на своите превозни средства.

Властите в Източна Либия обявиха извънредно положение и наложиха вечерен час. Четири големи петролни пристанища в региона - Рас Лануф, Зуейтина, Брега и Ес Сидра, бяха затворени, което може да окаже влияние на петролната индустрия на страната.

Президентът на временното правителство в Триполи, Абдулхамид Дбейба, заяви, че е наредил на държавните агенции да се справят незабавно с щетите и наводненията в източните градове.

Организацията на обединените нации в Либия изрази готовност да предостави спешна помощ в подкрепа на усилията за реагиране на местно и национално ниво, за да се справят с последиците от бурята.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Навсякъде

    0 0 Отговор
    по света природни бедствия..... И войни !
  • 2 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😁🌲🌲🌳🌳🌲🌳🌲🌳

    0 2 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    ТАКАВА ГОРА НЯМА И В
    ДВОРЕЦА НА ПОЛКОВНИК М.КАДАФИ,🤔
  • 3 оФчара

    0 2 Отговор
    Чак пък и буря са кръстили на Лорер.Верно е че,мяза на Либиец ,макар да е Евреин ама чак пък буря.
  • 4 Да се

    0 0 Отговор
    Пускат в тикток там има много гифтери