Last news in Fakti

12 Септември, 2023 21:03 1 916 20

Рекорден брой мигранти пристигнаха на италиански остров

  • италия-
  • мигранти-
  • остров-
  • лампедуза

Островът е Лампедуза

Рекорден брой мигранти пристигнаха на италиански остров - 1
Източник: БГНЕС

Италианският остров Лампедуза, най-южната точка на страната и първата точка за мигранти, идващи от Северна Африка, е изправен пред рекорден брой лодки с мигранти, казаха днес местните власти.

Броят на лодките с мигранти, които в рамките на деня достигнаха до острова, надмина предишен рекорд от 63 миналия месец и се очаква да достигне около 80, каза шефът на местната полиция Емануеле Ричифари.

Той каза, че на острова има около 2800 мигранти в приемен център с официален капацитет от само около 400, плюс още около 300 в други части на Лампедуза, предаде БТА.

Всички мигранти трябваше да бъдат прехвърлени към по-големия остров Сицилия, за да се облекчи пренаселеността и да се освободи място за новодошли.

От началото на годината по данни на вътрешното министерство в Италия са пристигнали около 118 500 мигранти с лодки – почти двойно повече от регистрираните през същия период на 2022 г., когато са били 64 529.

Министър-председателката Джорджия Мелони, избрана миналата година с обещание за борба с незаконната имиграция, не успя да намали броя на пристигащите. А репресиите срещу мигрантите в Тунис и продължаващият хаос в Либия увеличи броя на хората, които пристигат в Европа от Северна Африка през Средиземно море.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    12 3 Отговор
    Сатаната си играе с хората, а политиците са само негови слуги, слуги на сатаната.
  • 2 Тодор Живкофф

    6 4 Отговор
    Ми айде да им е честит 8-ми март на жабарЕте!
  • 3 Констатация

    14 8 Отговор
    Мигрантите нека идват след като атлантическият Нов Световен Ред им разори държавите

    Коментиран от #4, #17

  • 4 чудя се

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Констатация":

    Дали неконтролируемата раждаемост в северна африка и другите държави от близкия изток не е извор на материал искащ да живее на гърба на европейските раси, дето хората имат граница на нагона и контролируемост на доходите за добро отглеждане на децата си.

    Коментиран от #5

  • 5 Констатация

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "чудя се":

    Да, в Африка, но много от мигрантите са от Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен - все разорени от войни държави. Войни, с активното съдействие на НАТО

    Коментиран от #18

  • 6 Гоуст

    11 0 Отговор
    Така ще е в света на информационните технологии. Интернет има навсякъде и хората от третия свят виждат как живеят "белите", докато те се борят за храната си. Нормално е да има бум на опит за преселение. И по-лошо ще става
  • 7 Някой възруд от израждане

    7 7 Отговор
    Може ли да каже защо тия мигранти не мигрират в страните от проспериращият брикс ами мигрират с риск за живота си в западащият запад

    Коментиран от #9, #14, #15, #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Габриела

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой възруд от израждане":

    Заради социалните помощи:)Казва го човек, който живя 10 години в Германия.

    Коментиран от #13

  • 10 Ако идват кораби на Сорос

    3 1 Отговор
    няма проблем. Добре дошли! Пък дори и да се издавили доста с гумените лодки преди корабите на Сорос да ни ги доставят.
    Но през Беларус, дори да е по-сигурно и евтино, е престъпление да идват. Нелоялна конкуренция му се вика.
    Чак войска поставиха на границата с Полша, за да опазят бизнеса на НПОтата,

    Коментиран от #11

  • 11 А и тая Мелони

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ако идват кораби на Сорос":

    е също от момите на Клаус Шваб, която се облече в "овча кожа" преди изборите. И излъга народа си!
    Другите доказани моми на Шваб са: Санна Марин, Бербок, Мете, Урсулата, Макрон....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много мерси

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Габриела":

    Първо, че се определи като такъв какъвто призовах да отговори и второ, че каза, че в брикс няма социални помощи, а общество което няма социална политика не ми го хвали

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой възруд от израждане":

    На коя държава от БРИКС са бивша колония,коя държава от БРИКС,се е опитала да установи "демократичен ред" по свое виждане,в тяхните държави,коя държава от БРИКС ,ги разорява,възползвайки се от природните им ресурси?Е защо да мигрират в държава от БРИКС?Държавите от БРИКС,единствено и безвъзмездно ги подпомагат,да не умрат от глад,но работят в мините и на петролните кладенци за едни други държави ,въдворяващи "Новия световен ред" и с бляскавите витрини.Правилно са се насочили към тях,защото са им длъжници.Те и затова си ги приемат,от кумова срама,"черпят"правителствата им с някой милион/милиард,да ги поограничават,ама не биде!
  • 15 То искат само да

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой възруд от израждане":

    Има храна и топло за да могат да се размножават още по-ускорено. Става вече ужасно в Европа. Такова смесване на абсолютно различни народи ще доведе до голям взрив съвсем скоро. Тези безумци на власт в Европа не се сетиха да закрият границите. Такъв разграден двор ще стане изцяло бойно поле. Марионетки на власт е голям проблем.
  • 16 А като в ЕС има

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много мерси":

    Социални помощи то какво става сега?
    Пришълците получават огромни издръжки от парите на местното население. Даже стана известно, че Берлин е позволил на някакъв "мигрант" да си докара и втората жена, по параграф "събиране на семейството"! НО, понеже нямало закон за многоженство в Германия, то втората жена се водела "приятелка на семейството"! Децата им общо с двете жени са 15... Еми честито. Няма такъв немец, който да получава от службите 20 000 евро месечно. Но ето че мигрантите получават. 15 деца + 3- ма възрастни, като всичките са на социални. Рано или късно немците ще се усетят ще стане гражданска война.
  • 17 Иначе казваш

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Констатация":

    добре си живееха с висок стандарт когато нямаше европейски колонизатори. Мързи ги да работят, учат и само се плодят като зайци. През 1950г. Африка има население 228млн., а сега 1,3млрд. - това ще е от ограбване на богатствата им.
  • 18 афганистанците

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Констатация":

    нали са вече свободни, от кого бягат? Там ще ви дават всеки месец пари, ще имате жилище, кола и бяла робиня-така ги агитират трафикантите.
  • 19 Путин, В. В.

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой възруд от израждане":

    Защото им е толкова акълът! Като твоя...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: