Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 18:15 1 787 1

Берлускони едва не припадна на партиен форум

  • силвио берлускони-
  • "форца италия"-
  • "народ на свободата"-
  • партия-
  • припадна

Бившият премиер възроди някогашната си партия

Берлускони едва не припадна на партиен форум - 1
Берлускони и приятелката му Франческа Паскале си тръгват след партийния форум, възродил "Форца Италия". Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони беше принуден да прекъсне дългата си реч по време на Националния съвет на своята партия в Рим, тъй като се е почувствал зле, съобщи в. „Месаджеро“. След час и половина на трибуната в Двореца на конгресите 77-годишният политик започнал да проявява признаци на умора и стрес, така че личният му лекар Алберто Дзангрило и хора от охраната трябвало да се намесят.

Според очевидци, докторът дал на Берлускони да изпие някаква течност от чаша, след което бившият премиер слязъл от трибуната, подпирайки се на д-р Дзангрило и на един бодигард.

Няколко минути по-късно обаче кавалиер Силвио се върнал в президиума, за да гласува документа за възобновяването на първата му партия - „Форца Италия“. Настоящата му дясноцентристка формация - „Народ на свободата“, де факто се разцепи, след като най-близкият съратник на Берлускони – настоящият вицепремиер и вътрешен министър Анджелино Алфано, отказа да влее в нея.

Заедно с други депутати той ще сформира отделна партия - „Нови дясноцентристи“, която ще продължи да подкрепя сегашния коалиционен кабинет на страната.

По този повод, след като се свести от прилошаването, Берлускони коментира, че е бил малко уморен, защото цяла нощ не е спал, мислейки за раздялата с Алфано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Тоя дивия мафиот колкото п-ки е изчукал в живота си, и колкото пиене е изпил, никой не може да му стигне рекордите, а сега каквото и да прави, му остава само да се присмее на всичките си врагове, които първо го създадоха сами, а сега се чудят как да го премахнат...
Новини по държави: