Last news in Fakti

27 Септември, 2023 04:28 1 132 11

Хънтър Байдън подаде иск срещу Рудолф Джулиани заради хакване на личните му компютърни данни

  • хънтър байдън-
  • рудолф джулиани-
  • съд-
  • иск-
  • хакване-
  • лични данни

Синът на американския президент е подал иск и срещу още един адвокат

Хънтър Байдън подаде иск срещу Рудолф Джулиани заради хакване на личните му компютърни данни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър, подаде днес федерален съд иск срещу Руди Джулиани, бивш адвокат на предшественика на баща му Доналд Тръмп, и срещу още един адвокат заради хакване на лични компютърни данни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Джулиани, който е и бивш кмет на Ню Йорк, вече е подсъдим в Джорджия (югоизточна част на САЩ) заедно с още 18 души, сред които и Доналд Тръмп, за предполагаеми незаконни опити за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. Той също така е осъден да плати значително обезщетение за клевета на две служителки на избирателната комисия в щата, които той несправедливо е обвинил в измама.

Днес Хънтър Байдън заведе дело в Калифорния, където живее, срещу Руди Джулиани и бившия адвокат на Джулиани - Робърт Костело, за незаконно извличане и манипулиране на компютърни данни, принадлежащи на него. Той обвинява двамата юристи, че в продължение на години са отделяли изключително много време и енергия за проучване, хакване, манипулиране, възпроизвеждане, разпространяване на данни, които са му били откраднати.

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори, републиканците твърдяха, че разполагат с копие на твърдия диск с данни от компютър, който Хънтър Байдън уж оставил в сервиз за компютри и така и не прибрал.

Опонентите на Джо Байдън публикуваха файлове, клеветнически снимки и предполагаеми проблемни имейли от тези данни, в подкрепа на подозренията им за фаворитизъм на Джо Байдън спрямо сина му.

Миналата седмица Хънтър Байдън също така подаде съдебен иск срещу Службата за вътрешни приходи, обвинявайки я в публични изявления на нейни агенти, "които разкрили поверителна информация" за данъчните му дела.

Той е обвинен, че е измамил данъчната служба и е излъгал, като е попълнил формуляри за придобиване на огнестрелно оръжие през 2018 г., в които е отрекъл зависимостта си от наркотици, за която по-късно е признал.

Доналд Тръмп и много републикански лидери превърнаха Хънтър Байдън в една от любимите си мишени, виждайки в него ахилесовата пета на президента Джо Байдън, отбелязва Франс прес


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заглавието, беее

    9 1 Отговор
    Не е Бойдън, а е Байдън ❗❗❗
  • 2 Републиканец

    21 0 Отговор
    Той Тръмп като дойде догодина ще им покаже къде им е мястото на тази фамилия.

    Коментиран от #8

  • 3 Така е в демокрацията

    2 17 Отговор
    Дори и да си престъпник, можеш да осъдиш този, койго е извършил престъпление, за да докаже твоето престъпление.
    Пугин обаче бе може никой да го осъди. Нито него, нито децата му, нито родителите, приятдлите, облажените, и т.н.

    Коментиран от #5

  • 4 Големи проблеми ще има тоз

    24 0 Отговор
    И неговата марионетка Зелен потник.
  • 5 Да ве

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Така е в демокрацията":

    Ала бала

    Коментиран от #6

  • 6 Абе, ала бала

    1 21 Отговор

    До коментар #5 от "Да ве":

    Ама да не ти се налага да си търсиш правата срещу държавата или големи корпорации. В Америка ще те обезщетят с милиони, докато в РФ ще те пратят в Сибир.
  • 7 Бай Бай

    17 0 Отговор
    Екс-главният прокурор на Украйна за Джо и Хънтър Байдън
    26.08.2023 11:00
    Бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин в интервю за Fox News заяви, че Джо и Хънтър Байдън са получили подкупи от Украйна
    «Не искам да се занимавам с недоказани факти, но моето лично силно убеждение е, че да, това беше така. Те бяха подкупени. А фактът, че Джо Байдън даде 1 милиард щатски долара в замяна на моето уволнение, нима това не е корупция?» каза Шокин.
    Белият дом нарече тези твърдения неверни и „многократно развенчани“.
    В същото време изданието припомня, че година след напускането на поста вицепрезидент на САЩ Байдън-старши си спомни как лично е притискал Порошенко да уволни Шокин.
    Той заяви, че е казал на украински чиновници, че САЩ ще задържат до 1 милиард долара помощ, предназначена за тяхната страна, ако Шокин остане на поста си.
    Според Шокин по време на уволнението си той е проверявал газовата компания Burisma, в която Хънтър Байдън е бил член на надзорния съвет
  • 8 Бай Лисан

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Републиканец":

    Как къде им е мястото? На кучето в аспуха!

    Браво на кмета-адвокат-хакер!
  • 9 Гандалф

    4 0 Отговор
    Те пък и джулиани и другия...едни хакери...опитва се да се измъкне сух от водата..
  • 10 Нищо не са му хакнали

    3 0 Отговор
    Просто и той е мошеник. Гонят го за 6 милиона откраднати в покрайна и се надява да спаси кожата с този трик. американски диваци…
  • 11 123456

    2 0 Отговор
    Бас ловя , че щом ХБ не си е разкрил мръсотийките сам , сега ще обявят , че всичко намерено не може да се приеме за доказателство ....демек няма за какво да го обвинят ... Ела си Господи и въдвори ред и справедливост !