Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 12:43 1 199 2

Пощенски служители излязоха на протест

  • черна гора-
  • стачка-
  • пощи-
  • служители

В Черна гора

Пощенски служители излязоха на протест - 1
Източник: Shutterstock

Обща стачка на 468 пощенски служители в Черна гора започна тази сутрин със събиране в сградите на главните пощи във всички градове, а в столицата Подгорица служителите се събират пред сградата на пощата, съобщи черногорската телевизия РТЦГ.

Членовете на Единния синдикат на служителите в Пощите на Черна гора започнаха днес обща стачка с искане за по-добри условия на труд. Това решение е резултат от дълги преговори между синдиката и ръководството, които не успяха да постигнат споразумение. Служителите искат повишение на заплатите, подобряване на условията на труд и на ключови добавки.

Единният синдикат на служителите в черногорските Пощи иска повишаване на заплатата с 30 процента за служителите, без членовете на ръководството, докато Новият синдикат иска повишение с 20 процента на всички служители, включително и на ръководството. Преговорите между синдикатите и ръководството на Пощите, проведени миналата седмица, не дадоха резултати, предаде БТА.

Заплатите на служителите в сектора нямат промяна в последните 12 години, а средната заплата на работниците на гише и пощальоните е около 540 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момчил

    1 0 Отговор
    При нас са още по-ниски ,но наште не протестират .
  • 2 Аз пък помислих

    2 0 Отговор
    Че у нас, та се зарадвах!