6 Октомври, 2023 12:43 1 867 7

Френският президент осъден относно изказванията си за Азербайджан

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • азербайджан-
  • осъден

Азербайджанското външно министерство осъди категорично изказванията на френския президент Еманюел Макрон

Френският президент осъден относно изказванията си за Азербайджан - 1
Снимкa: Shutterstock

Азербайджанското външно министерство осъди категорично изказванията на френския президент Еманюел Макрон за Азербайджан на Третата среща на Европейската политическа общност в Гранада, предаде азербайджанската новинарска агенция АЗЕРТАДЖ, цитирана от БТА.

"Категорично осъждаме и отхвърляме необоснованите антиазербайджански твърдения на френския президент Еманюел Макрон, изказани вчера по време на пресконференцията, проведена в рамките на срещата на Европейската политическа общност в Гранада", заяви азербайджанското външно министерство.

"Обвиненията на френския президент относно отказа на Азербайджан и Турция да участват в срещата в Гранада са очевиден случай на лицемерие. Участниците в това събитие са добре запознати с конкретното противопоставяне на Франция на участието на Турция в срещата. Разпространяването на невярна информация по този въпрос от страна на френския президент е неподходящо поведение за държавен глава", допълни то.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да издадат заповед

    23 0 Отговор
    за арестуването му в целият свят! Русия , Южна Америка , бившите колонии в Азия , Африканските държави също.
  • 2 Мехмед

    11 4 Отговор
    Азербайджан и Турция.
    Един народ, две държави.
  • 3 Полуръстовете са много злобни

    24 3 Отговор
    Този нюню микрон го е яд, че от него нищо не зависи
  • 4 Не мога да не се съглася,

    27 0 Отговор
    че е отявлено лицемерие. Съвсем други неща се разправяха, когато искаха сделки за азербайджански газ. Макрон по-добре да се заеме със страшното нашествие от дървеници в Париж, парижани пускат сума клипчета в мрежата как в метрото всички хора стоят прави, защото по седалките е пълно с гадини. И познайте, пак Путин е виновен. Заради санкциите не могат да купуват от Русия някакъв си химикал, а този, който те измислили, нещо не действал.
  • 5 Хаха

    9 0 Отговор
    Тъпите европета ще санкционират Азербайджан. Питайте Киро откъде евтин газ.
  • 6 Вирус

    0 0 Отговор
    Ама някаква нова звезда се появи във фатки и тя ли е бесарапка и украинка хахаха
  • 7 гражданин

    0 2 Отговор
    каква азерска газ една четвърт азерска останалото е путинска . за това е дружбата на путлер с азерският диктатор обхождат санкците на путя и двамата диктатори доволни за сметка на армения .В ЕС не го ли знаят това, та се правят на ударени и са клекнали пред залотурският диктатор . това е срам . срам