Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 05:13 4 461 19

Израел порази летището на Алепо

  • израел-
  • сирия-
  • алепо-
  • летище

Артилерийската стрелба е в отговор на обстрел от сирийска територия

Израел порази летището на Алепо  - 1
Снимка: Туитър

Израел нанесе удари по Сирия, съобщи пресслужбата на израелската армия, цитирана от Франс прес и ТАСС. Тя уточни, че артилерийската стрелба е в отговор на обстрел от сирийска територия.

"В следствие на първоначалните съобщения за задействани сирени за тревога в населените места Авней-Ейтан и Алма артилерията на Израелските сили за отбрана в момента нанася удари по източника на стрелбата в Сирия", се казва в прессъобщението.

Ройтерс цитира съобщение на израелската армия, според което две ракети са изстреляни от сирийска територия, като са паднали в пуст район. В друго изявление Израелските сили за отбрана отбелязват, че са задействани системите за противовъздушна отбрана в близост до границата с Ливан, като е прехваната "подозрителна цел", дошъл от ливанска територия.

Според сирийското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс, Израел е атакувал летището на Алепо и го е извадил от строя. Това вече се бе случило в четвъртък.

"Израелският враг извърши въздушно нападение откъм Средиземно море, западно от Латакия, като целта бе международното летище на Алепо. Бяха нанесени материални щети на летището и то бе извадено от строя", се казва в изявлението на министерството на отбраната на Сирия. За момента израелската армия не е отговорила на запитването на Ройтерс по тази тема.

Агенцията отбелязва, че летището в Дамаск все още е извън строя. Сътрудници на Ройтерс информират, че целта на израелските удари по летището в Дамаск е да се пресекат иранските доставки за Сирия. Влиянието на Техеран в тази страна от Близкия изток нарасна, откакто Иран започна да подкрепя президента Башар Асад в гражданската война, започнала през 2011 г.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    11 23 Отговор
    Ще почнат да дънят и срещу рашистите 🤡🤫

    Коментиран от #6

  • 3 Гейополитика

    33 8 Отговор
    Тъй като в Сирия им руски военни бази, Израел като нищо може да се окаже във война и срещу Сирия и Русия, освен срещу Хамас. Турция вече има опит до какво могат да доведат подобни действия. При конфликт между САЩ и РФ, най-много ще пострадат по-малките държави, пряко или не пряко замесени.

    Коментиран от #5

  • 4 Иван

    46 12 Отговор
    Ооох, какъв вой ще е, когато сирийците атакуват израелското летище "Бен Гурион" в Тел Авив и го извадят от строя!!!......Боклука от Ройтерс, Боклука Антонио Гутериш, боклука Фон Дер, боклука Борел, боклука Байден, нищожеството Елен Поптодор.

    Коментиран от #7

  • 5 ✌🏻🤫🇮🇱

    10 32 Отговор

    До коментар #3 от "Гейополитика":

    На Расия само втори фронт им трябва да се разпаднат остави, че едни украинци ги правят на мармалад😂

    Коментиран от #11, #19

  • 6 Иван

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Ще почнат, овцо, разбира се че ще почнат. В Библията пише.
  • 7 🇧🇬🇮🇱🇺🇸

    9 16 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    С какво ще го атакуват със някоя дърта сушка или сухопътни с камили ✌🏻

    Коментиран от #10, #12

  • 8 оня с коня

    6 23 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Кой го интересува на чия Територия е създадена държавата Израел,след като от Позиция на силата Израелците имат всички възможни Права?А както личи от Ситуацията,отстояват си ги без Проблем.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Идиотче дребно

    32 10 Отговор

    До коментар #5 от "✌🏻🤫🇮🇱":

    В украйна има няколко стотин хиляди жертви, вероятно към 500 000 убити на фронта, както и няколко хиляди убити нармници от натовски държави, включително и висши военни от САЩ и Великобритания. Разрастването на конфликта може да доведе до разпадане на НАТО. Като не разбираш, не пиши глупости, да се излагаш

    Коментиран от #14

  • 12 Иван

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬🇮🇱🇺🇸":

    Овце, защо блеете че Северна Корея изпратила на Русия хиляди контейнери с камили???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Идиотче дребно":

    Дреме му дали се излага. Той е непокис.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Израел

    29 2 Отговор
    не е спирал да обстрелва Сирия и преди палестинското нападение..
    Накрая никакви самолетоносачи няма да ги спасят.
  • 17 🕯️🕯️🕯️

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Така и трябва да бъде. Божият съд е праведен!
  • 18 А50

    5 0 Отговор
    Накрая антихристите да не си разменяг местата с палестинците
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания