Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 09:22 7 503 48

Мицкоски: Няма да има конституционни промени под български диктат

  • християн мицкоски-
  • конституция-
  • македония-
  • избори-
  • промени

Президентските и парламентарните избори, които трябва да се проведат през следващата година, се превърнаха в една от водещите теми в страната, не само заради различните позиции по това дали те да бъдат проведени по едно и също време, но и в цялостната политическа лексика

Мицкоски: Няма да има конституционни промени под български диктат - 1

„Няма да има конституционни промени под български диктат нито сега, нито в бъдеще, когато ВМРО-ДПМНЕ ще направи правителство, ако не се променят обстоятелствата”, каза председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски, според когото това, че премиерът и председател на СДСМ Димитър Ковачевски да продължава да настоява да бъде осигурено мнозинство от две трети в парламента за промените в конституцията, е „политиканство”, съобщава БТА.

Мицкоски, който от няколко седмици стартира кампанията „Важно е! Промените зависят от вас”, обикаляйки населени места в страната с кметове на ВМРО-ДПМНЕ, днес беше в община Щип. Премиерът Димитър Ковачевски от своя страна присъства на събор в манастира „Св. Димитър” в с. Селце, община Прилеп.

Президентските и парламентарните избори, които трябва да се проведат през следващата година, се превърнаха в една от водещите теми в страната, не само заради различните позиции по това дали те да бъдат проведени по едно и също време, но и в цялостната политическа лексика.

„Изминаха повече от 15 месеца (откакто стана ясно, че трябва да бъдат направени промени в конституцията), малко повече от 5 месеца има до кампанията за президентските избори, ще видим и за парламентарните. Оставаме фокусирани върху намерението си за исторически (изборен) резултат", каза днес Мицкоски, според когото на президентските избори кандидатът на опозицията ще поведе със сто хиляди гласа пред опонента си.

„Победата на СДСМ и европейския фронт на президентските избори догодина ще бъде първото поражение на антиевропейската концепция. Кандидатът на СДСМ ще спечели президентските избори. Защото гражданите не искат нова изолация, млади хора да напускат страната, не искат застой и несигурност. С победата ще гарантираме, че посоката на страната ще остане европейска. Победата на СДСМ и европейския фронт на парламентарните избори и формирането на новото проевропейско правителство от СДСМ ще бъде второто поражение на антиевропейските политици. Защото гражданите искат европейско бъдеще, по-високи заплати, по-добър стандарт на живот, искат младите хора да градят бъдещето си в европейска държава, у дома, в родината си. Това ще бъде победа за напреднала, богата, силна, европейска Македония”, каза на събитието, в което участва, Ковачевски.

Председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски, който в последната седмица настояваше за лидерска среща, на която да бъдат определени датите за изборите, което Ковачевски отказа, потвърди, че приема разговорите да бъдат в рамките на работни групи в парламента и призова Ковачевски да определи участниците в работните групи.

„От това, което видяхме досега, Ковачевски е доказан страхливец, бяга от избори, бяга от дебати, бяга от журналистически въпроси, непрекъснато бяга от нещо. Ако го е страх (от лидерска среща), нека определи хора, които са готови да седнат с хората от ВМРО-ДПМНЕ и да говорят, защото след няколко месеца имаме два ключови процеса за бъдещето на Македония, а именно президентските и парламентарните избора “, посочи Мицкоски.

През следващата година в Северна Македония - март - април, трябва да се произведат президентски, а през май - юни - и парламентарни избори. Според опозицията двата избора трябва да се произведат заедно по финансови съображения. Според председателя на парламента Талат Джафери обаче единствената възможна дата да бъдат спазени изискванията на Избирателния кодекс и изборите да са на една и съща дата, е вторият кръг на президентските избори и парламентарните избори да бъде на 5 май, Великден.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    31 6 Отговор
    Тогава ще си приберем нашето ;)

    Коментиран от #33, #37

  • 2 Макаците

    30 13 Отговор
    с един телефон принудиха ганьоолар да изгони руските попове от Руската църква.С две думи,водят ни за носа както им хрумне..

    Коментиран от #4

  • 3 За размисъл

    49 12 Отговор
    Този си е чиста руско-сръбска шпионка. На вид не, но целта му е оплюване на България. Не го еня за Македония.
  • 4 За размисъл

    42 11 Отговор

    До коментар #2 от "Макаците":

    Мицкоски е опозиция и руска подлога. Официалните власти изгониха поповете.
  • 5 1246

    51 4 Отговор
    грешката на Зельо беше да ги признае за държава и на останалите дето им дадоха оръжие което отиде за скрап, и на псевдо българи гражданство
  • 6 Сск

    29 17 Отговор
    Тамошния Копейкин!
  • 7 Пилотен патрЕотизъм !

    12 25 Отговор
    Ганьовциииии, нищо не става от вас...Наздраве Народе !!! Три удивителни и три морета

    Коментиран от #13

  • 8 що е маке все е ..йно

    44 5 Отговор
    Ми , нЕма лошо . Сега пък България следва да въведе визов режим за макетата и ще гледаме сеир . Ние ,че сме пълна скръб /благодарим ви партии "любими"/ е вярно , ама тия са феноменални !
  • 9 Николай

    43 10 Отговор
    С македонците сме един народ от край време сме по тези земи, отцепници под сръбски диктат са, но колкото и да се дърпат кръвта вода не става. Българите сме добронамерени към тях не можеш да бъдеш лош с брат си, но пропагандата водена там е смазваща.
  • 10 Алооо

    48 5 Отговор
    Това не е български диктат, а права за българите, ако искате да сте в ЕС!!!
  • 11 Мнение

    38 11 Отговор
    Мицконоски е рашки агент.
  • 12 Реалност

    32 23 Отговор
    Мицкоски спъва Северна Македония за ЕС, също както нашия Костадинов спъва България за Еврозоната и Шенген!
  • 13 А от тебе става ли нещо?

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "Пилотен патрЕотизъм !":

    И въобще става ли ти? Я излез на площада и викай това, да видим дали нещо ще остане от теб? Мноооого си силен на клавиатурата!
  • 14 зле

    40 2 Отговор
    нагли нагли, само в Св.македоската википедия пише че Самоил е македоски цар. лично съм сменял от език на език в никоя друга не пише това, дори и в србската което ме учуди но е факт.
  • 15 Скайнет

    21 2 Отговор
    Диоген в бъчвата е емблематичен. Емблематичен ще стане и Пръцковски в то алетната, само дето от втория никой не се интересува какво му ражда главата.
  • 16 Кирил

    30 5 Отговор
    България сама не знае какво иска.
    Преди 20 години Гърция ни предложи заедно да представим исканията си
    Ние отказахме и подкрепяхме Скопие....сами си го набихме
  • 17 Въпрос на време

    7 28 Отговор
    Рсм да влезе в ЕС и да дръпне доста пред Бг.

    Коментиран от #40

  • 18 Кой какво

    6 3 Отговор
    Тоя не беше ли от Харвард..значи е от Хамас...
  • 19 И аз смятам

    3 17 Отговор
    Така! Поави са!
    На сила, хубост не става!
    И наще иди… ти, оправи ли си къщата, та отишли да се разпореждат в съседите!
  • 20 Биг Мак

    25 5 Отговор
    Прав е Мишковски. Като махнем албанците, малко сърби около Куманово и още по-малко турци, бошняци и хървати, останалите са българи, които сърбите нарекоха македонци, защото ни можаха да ги посръбчат ("Като не искате да сте сърби, нама да бъдете и българи, а македонци"). Преди тях и гърците не можаха да ги погърчат. Преди гърците, турците не можаха са ги потурчат. Преди турците византийците не успяха (Самуил). Абе корави българи са Вардарските македонци.
  • 21 Анонимен

    20 4 Отговор
    Еми тогава ставайте официално част от ВЕлика Албания или велика Сърбия и ще вържете и цъфнете.
  • 22 Костакис

    6 11 Отговор
    Този и Копейкин трябва да изиграят една канадска борба и който победи да си наложи волята.
  • 23 Хари

    19 5 Отговор
    Македонците са готини хора, колкото и пъти да съм бил в Македония не съм срещнал омраза от никой и никъде !
    Нарочно се мъчат да ни насадят омраза отвън ...
  • 24 Айде

    13 1 Отговор
    Няма ЕС под македонски диктат!
  • 25 Сърбо-албанците

    19 2 Отговор
    Пак се оправдават с България 😤
    Проблемът им е ЕС, който мрази измислени държави и крадци на история 😀
    Македонците са гърци, тия са северно-македонци и историята им започва от Тито 😀
  • 26 Благой от СОФстрой

    15 1 Отговор
    Србо-макето "баба Мицка" се бугарете им пречат и виновни защото комплекса че са произлезнали от нищото ги смазва както донесени от вятъра от никаде!
  • 27 зевзек

    15 2 Отговор
    сто пъти му се обясни на този Мицковски, че не е диктат, а предложение на комисията, и той пак неговата си глупава фалшива теза пробутва, като че ли на някой му пука, за една думичка във въведението на конституцията им, сто избори минаха от шарената им революция и падането на Груевски, тоя така и не се добра до власт, кога ще разберат от партията му, че не става, и да го сменят
  • 28 Анджо

    7 3 Отговор
    На това му се казва, че макетата си проклинат майчиното млеко. Тоя който се отдрича от свойте корени няма бъдеще. И кадето обичат много русия , да си помислят какви бели сътвориха на България.
  • 29 Ганди

    8 2 Отговор
    Я по добре го направете по сръбски,вие сте свикнали
  • 30 Ганди

    4 2 Отговор
    Я по добре го направете по сръбски,вие сте свикнали

    Коментиран от #34

  • 31 ххммм

    3 5 Отговор
    Мицкоски няма да се огъне....
  • 32 Натаманяху

    6 1 Отговор
    Ивицата Газомакедония ще се свие до една шепа.
  • 33 вярваш ли си?

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "България":

    Ще си приберем ли нашето? Цялата наша отстъпническа и мека политика (бих казала безпринципна), барабар с послушанието на боко и следващите плюс тяхната арогантност върви към това да си СПЕЧЕЛЯТ своето във връзка с членство в ЕС. И международната общност им вярва повече, защото ние сме мърляви и неориентирани.
  • 34 Ганди,

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ганди":

    това какво отношение има по въпроса? Специално нас какво ни грее тяхното сърбеене, след като не успяваме да ги привлечем на наша страна. Аре малко по темата, а?
  • 35 Мицотаки призна:

    3 1 Отговор
    Аз съм потомък на гърци, говоря на сръбски и ме гушкат албанци.
    Как сега да ме наместват и българи 😂
    Северномакедонците НЕ СА българи и НИКОГА няма да са ми братя.
    Те са едни обикновени югоеничари. 🤬
    В България има македонци (българи, живеещи в областта Македония), но НЯМА северно-македонци и такова малцинство 😂
  • 36 Гост

    6 1 Отговор
    На тези от Скопие никакви отстъпки,и само разобличяване докато проумеят ,че с инат и протакане няма да се случат нещата.
  • 37 Скопие

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "България":

    А што е тоа "вашето"?

    Коментиран от #41, #42

  • 38 Нерадостно бъдеще

    2 4 Отговор
    Дайте да не плюем срещу братята македонци. Не се знае какво бъдеще ни очаква. Светът ври и кипи. Може да стане така, че България пак да падне под турско "присъствие". И после пак да се наложи да има ново Възраждане за българите от земите на сегашна Вардарска Македония. Все пак да помним, че нашето Възпаждане е тръгнало от градовете в и около Стара планина, Егейска и Вардарска Македония, а не от Румъния, Бесарабия, Сърбия или Русия.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Вардарска БАН—а новина

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос на време":

    Как да дръпне бре, тоа куц кон…?????
  • 41 Макак

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Скопие":

    “ вашето “ е на север от Македония, демек Вардарска БАН-а новина .
  • 42 Античен биг мак

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Скопие":

    Пашапортите , тескеретата ша ви вземем бре….

    Коментиран от #45

  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "Нерадостно бъдеще":

    В Румънските етнографски атласи и карти, от началото на ХХ век, областта Македония е посочена с преобладаващо БЪЛГАРСКО население, за разлика от всички други части на България които са много шарени...
  • 44 РСМ хвала!

    2 3 Отговор
    Мицко, натискайте я бугарията! Ще поддаде!

    Коментиран от #46, #48

  • 45 Скопие

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Античен биг мак":

    Максимална подршка од мене на таа тема.
  • 46 1914

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "РСМ хвала!":

    ЩЕ ПОДАДЕ НА МАЙКА ТИ ,,,,,
  • 47 Какъв Български

    1 0 Отговор
    Диктата бе измесленяк. Какво са правиш на интересен, че и вас не ви командват от томушното ПОСОЛСТВО.
  • 48 Юнак Балкански

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "РСМ хвала!":

    Няма на какво да поддаваме бе брате от Северна Македония. Имате Френско предложение за промяна на конституцията, което да приемете за да започнат преговорите с Европейския съюз за вас. България не ви спира за Европата. Вие сте тези дето се с спирате защото ви е промит мозъка от Сърбите.
Новини по държави: