Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 22:14 1 651 17

Архивите говорят: Дядото на краля на Нидерландия бил нацист СНИМКА

  • принц-консорт бернар-
  • нацист-
  • мария захарова-
  • нидерландия-
  • крал

Ръководителят на кралския архив показа членската карта на принц Бернар в Националсоциалистическата партия на Германия

"Едва утихна скандалът с почитането на нацисткия военнопрестъпник Ярослав Гунка (Гунко) в канадския парламент, когато костеливата ръка на нацизма вече мушка нова жертва в гърба", пише в канала си в Телеграм говорителят на МВнР на Руската федерация Мария Захарова.

Ето и останалата част от публикацията й:

"Онзи ден бяха публикувани шокиращи архивни материали от холандското кралско семейство. Бившият ръководител на Кралския архив Флип Мааршалкерверд представи на обществеността снимка на партийна карта на Националсоциалистическата работническа партия на Германия - NSDAP, принадлежала на дядото на настоящия крал на Нидерландия Вилем-Александър, принц-консорт Бернар от Липе-Бистерфелд /на снимката/.

Този документ не оставя съмнение: Тяхно холандско височество е бил член на партията на Хитлер от 1933 до 1937 г.

Подобни подозрения бяха изказвани и преди; малко преди смъртта си принц Бернар дори беше принуден да заяви с патос в интервю: „Слагам ръка на Библията и заявявам, че никога не съм бил нацист. Никога не съм плащал членски внос, никога не съм имал членска карта." Сега, когато са открити документални доказателства, можем да кажем със сигурност, че дядото на настоящия крал на Холандия е бил не само нацист, но и клетвопрестъпник.

Когато нацистите окупират Холандия, той се присъединява към съпротивата, но дори съюзниците му от антихитлеристката коалиция не му вярват. Има доказателства, че принцът е смятан за потенциален член на SS. Колко искрено е съпричастен към нацистите тепърва предстои да бъде изследвано от историци, които публикуват нови документи и открития от време на време, но това е нещо, върху което си струва да се замислим.

Принц Бернар не напусна нацистката партия, защото междувременно са приети расови закони и започват събитията, които по-късно ще доведат до Холокоста. Още две години след първите събития той успешно плаща членски внос за каузата на Хитлер. Само успешен брак с принцеса Юлияна го принуждава да преразгледа плановете си за бъдещето и да се откаже от членската си карта на NSDAP.

Какъвто е дядото на настоящия глава на холандската държава, такова е отношението на официалната Хага към ситуацията в Украйна", завършва Захарова.

Архивите говорят: Дядото на краля на Нидерландия бил нацист СНИМКА


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цику Цику

    9 33 Отговор
    Руската козичка бечи пак нещо..ми то и вие поделихте Полша с Хитлер по едно време

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Майна

    34 2 Отговор
    Добро утро..
    Добре е, че го публикувате..

    Ами на Шолц за дядо му , напишете и за него..

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ..............

    30 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Бащата на Блинкън преди смъртта си, (цитирам) " За героизма на руските войници, както и за факта, че Аушвиц беше освободен от съветските войски, съм вечно благодарен. Спасиха ме!"
  • 5 чак сега ли разбрахте?

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ами на Доналд Туск дядо му освен Шолц - те дори си приличат физически.
    А биографията на нидерландския принц е известна открай време. Даже нидерландците отбелязват с неудоволствие, че техните принцеси имат навика да се женят за немци. Този е бил разбира се в Хитлерюгенд и праволинеен привърженик на нацизма. Затова и нидерландците освен, че не го обичат, често го подсещат и да си ходи.
    Такива са ДНЕС в ЗАПАДНА ЕВРОПА. И очаквате друго поведение в международните отношения?

    Коментиран от #7

  • 6 Руско лицемерие

    7 21 Отговор
    Историческите факти са че немските танкисти и летци са обучавани в СССР заради ограниченията от Версай..после си поделиха заедно Полша..на болшевиките им е лесно да прехвърлят всички престъпления на нацистите но ако Хитлер не ги беше нападнал сигурно още щяха да са пъреи дружки
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "чак сега ли разбрахте?":

    Моя дядо СЪЩО беше нацист!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 12 Отговор
    НАЦИСТИТЕ са били ВЪЗПИТАНИ и ЧЕСТНИ хора като ГОСПОДИН ЗЕЛЕНСКИ!
  • 9 По-големи нацисти от кремлянските НЯМА!

    4 16 Отговор
    Ура, дрОгаре крепостници!
  • 10 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    На мен баба ми беше нацистка!
  • 11 И бабет0 от Мног0бритатия

    11 1 Отговор
    дЕто ритна камцаната беше нацистка, ама за това никой не говори.
  • 12 ........

    3 4 Отговор
    Сега нацистите са се преродили в онова,което са мразели,за да видят какво е.Не бъдете никога расисти!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПОЛОВИНАТА ПОЛША Е БИЛА

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Цику Цику":

    Графство първо в АВСТРОУНГАРИЯ ПОСЛЕ В ПРУСИЯ А ДРУГАТА ПОЛОВИНА СИ Е БИЛА ПРИ УШАНКИТЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО. СЕ ИНО СКОРО КЪРДЖАЛИ ДА КАЖЕ АБЕ НАШИЯ РАЙОН СТАА КЪРДЖАЛИЙСКА ДЪРЖАВА ШОТ СМЕ ТУКА ОТДАВНА. ТВА ВАЖИ И ЗА УКРИТЕ...
  • 15 Крал Джулиан

    2 0 Отговор
    ... Освен, че бил нацист е и евреин.
  • 16 Фашизмът си е коррено

    2 0 Отговор
    убеждение на западналите! Няма нищо чудно! Заразно е даже! Ето и българският елит по времето на Хитлеризма също са били с него. После, като загубиха войната и олелееее. Та се наложило СССР (наши врагове тогава) след войната да ни спаси от желанието на западналите да ни разделят страната на парчета и да ни раздадат на съседите. Днешните "елити", ако изобщо бихме могли да ги наречем такива, също са паднали в прегръдките на западналите фашаги. Е, ако историята СЕ ПОВТАРЯ, знаете какво ще последва за страната! Защо ние сме винаги такива верни чуждопоклонници? И със СССР бяхме най-верните и най-убедените "социалисти"? Вярвахме в "светлото бъдеще на комунизма" тогава, пеехме химна на вечерните сборове в пионерските лагери. Сега "кирококоровците" са до край верни на западналите... Нещо не е наред нашата вяра в поредните лузери! С които се съберем, се сгромолясват заедно с нас!
  • 17 Каунь

    2 0 Отговор
    А какъв ли е бил дедото на Кирчовия тати