Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 17:35 2 093 13

След нощна акция са задържани 27 активисти на Хамас

  • израел-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • арестувани

От 7 октомври до момента са задържани 480 лица свързани с групировката

След нощна акция са задържани 27 активисти на Хамас - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

По време на нощни акции израелските сили за сигурност задържаха 46 палестинци на Западния бряг, издирвани по подозрение за участие в терористични дейности, 27 от тях са активисти на Хамас. Това съобщиха от пресслужбата на Армията за отбрана на Израел (IDF).

„ЦАХАЛ, граничната полиция и израелската обща служба за сигурност действаха през нощта в различни населени места в Юдея и Самария (израелското наименование за Западния бряг) като част от борбата срещу тероризма и задържаха 46 издирвани лица, заподозрени в участие в терористични дейности. дейности. От тях 27 са активисти на терористичната организация Хамас", се казва в изявлението.

Армията добави, че „към момента, след избухването на военните действия около ивицата Газа на 7 октомври в Юдея и Самария, са задържани 727 издирвани лица, от които повече от 480 са свързани с терористичната организация Хамас“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ела да ти кажа

    4 1 Отговор
    Това са усти. Тяхото предназначение е да говорят. Само това ще ги държи живи
  • 2 САЩ

    6 5 Отговор
    Да се обезглавят
  • 3 Българин

    6 4 Отговор
    ООН са се сезира спешно ! а не да риве само оня зеления ! и тия там са хора а не говеда!
  • 4 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Аре да Ви видя, колко сте медия!

  • 5 Пазач нощтна смена

    3 2 Отговор
    Задържаните да не са били нощтна смена?
  • 6 Роза

    8 2 Отговор
    Спомням си текста на някогашна детска песничка:"Нека винаги да има слънце,нека винаги да има небе,нека винаги да я има мама,нека винаги да ме има и мен!"Колко чисто,наивно и лазурно е детското усещане за мира!Бях забравила тази песничка и сега ненадейно изплува в съзнанието ми-може би защото на много места в света и слънцето ,и небето са помрачени, и съществуването на майките и децата е застрашено!Ние,възрастните,сме отговорни за всичко,и трябва да помним,че един ден децата ще обвиняват нас за отнетото си детство!
  • 7 Пилотът Гошу

    5 1 Отговор
    Те и на мустакатия хората задържаха разни, дето след разпита всички се оказаха виновни. Признаваха всичко.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе,Дойче веле

    8 3 Отговор
    Пардон,факти.Сега синьо-белия ли байрак трябва да развявам.До вчера трябваше да развявам синьо-жълтия такъв.Писна ми,аз само чужди ли байраци трябва да купувам.За това имам само един флаг-бяло,зелено,червено
  • 10 Тия терористи

    5 2 Отговор
    трябва да ги обесят директно пред джамията.
  • 11 Гаргамел

    5 1 Отговор
    Ей, така полека и тихо ще започнат по тьмно да си разчиства градинката, без да разлайват кучетата
  • 12 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ПРЕДИ ВРЕМЕ САЩ ВОЮВА ГОДИНИ НАРЕД СРЕЩУ ИДИЛ....ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ВСЕКИ ЗНАЕШЕ ЧЕ Е Е СЪЗДАДЕНА И СПОНСОРИРАНА ИМЕННО ОТ САЩ...ПРЕДИ ТОВА 10 ГОДИНИ ВОЮВАШЕ СРЕЩИ БИЛ ГЛАДЕН И СЛЕД 10 ГОДИШНО ТЪРСЕНЕ..ПО ПЛАНИНИ И СКРИВАЛИЩА НАКРАЯ КАЗАХА ЧЕ СА ГО ОТКРИЛИ В КЪЩАТА МУ...СЕГА ХАМАС КОЯТО СЕ СПОНСОРИРА ОТ ИЗРАЕЛ ...УЖ ВОЮВА СРЕЩУ ИЗРАЕЛ...ВСИЧКИ ТЕЗИ ЦИРКАДЖИЙСКИ НОМЕРА НА АМЕРИКАНЦИТЕ..НЯМА ЛИ ДА СПРАТ ВЕЧЕ....КОГО БАЛАМОСВАТ ОЩЕ..ВЕЧЕ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗНАЯТ ЧЕ КОГАТО АМЕРИКА ИСКА ДА СЪСИПЕ НЯКОЯ ДЪРЖАВА..ПРОСТО СИ НАМИРА ПРИЧИНА .....ПЪРВО ИЗБИ ОКОЛО 3000 СВОИ ГРАЖДАНИ ЗА ДА ОТИДЕ В АВГАНИСТАН И ДА ИЗБИЕ 200 000...ПОСЛЕ СЪЗДАДЕ ИДИЛ КОЯТО ИЗБИЛА ИЗБИЛА 1000 ЧОВЕКА НО АМЕРИКА ОТИДЕ И СЪСИПА ЦЯЛА СИРИЯ...МИЛИОНИ ИЗБИТИ И ИЗГОНЕНИ ОТ ДОМОВЕТЕ ИМ...ЗАРАДИ ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА ИМЕННО ОТ ТЯХ..СЕГА ИЗРАЕЛ ВОЮВА СРЕЩУ ОТГАНИЗАЦИЯ КОЯТО СЕ СПОНСОРИРА ИМЕННО ОТ ИЗРАЕЛ....НО ЦЕЛТА Е ОТНОВО ЗА ПРЕД СВЕТЪТ ЕВРЕИТЕ ДА СИ ИМАТ ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА...ЗА ИЗБИВАНЕТО НА ХИЛЯДИ...И ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ПАЛЕСТИНА..,,НО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА КАЖЕ ЧЕ САМИТЕ ИЗРАЕЛЦИ ПИТАТ КАК ОТГАНИЗАЦИЯ ОТ 500 ЧОВЕКА СА МИНАЛИ "НЕВИДИМО" ПРЕЗ ХИЛЯДИ ВОЙНИЦИ И ПРЕЗ СВРЪХМОДЕРНА ОГРАДА КОЯТО РЕАГИРА ДОРИ И НА ДОКОСВАНЕ...КАК..??..ЗАЩО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ВОЙСКАТА СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО Е ИЗПРАТЕНА НА ДРУГИЯ КРАЙ...ВСИЧКИ ДАТЧИЦИ НА ОГРАДАТА СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО СА БИЛИ СПРЕЛИ ДА РАБОТЯТ..ЗА ДА МОЖЕ 300-400 ЧОВЕКА СПОКОЙНО ДА СИ МИНАТ ОТ ТАМ...НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ИЗРАЕЛСКИЯ ЕВРЕЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ НА СОБСТВЕНИЯ СИ Н
  • 13 Анонимен

    2 0 Отговор
    ХАМАС трябва да бъде унищожена. Те са терористи.