Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 14:04 5 237 0

Необичайна миграция на антилопи гну към Серенгети

  • антилопи гну-
  • танзания-
  • кения-
  • серенгети

Необичайната поява вероятно ще има положителен ефект върху туризма

Хиляди антилопи гну се завърнаха месеци по-рано в Национален парк Серенгети в Танзания. Това се случва изключително рядко, съобщават служителите на парка, цитирани от Би Би Си.

Животните по принцип започват своята миграция от Кения към Танзания през септември и не се очаква да се завърнат до края на април. Не и тази година обаче.

Николас Муреро, отговорник за екосистемата Мара - Серенгети, заяви, че най-вероятната причина за по-ранната миграция на животните е сушата в Танзания.

Той обясни пред Би Би Си Африка, че той и колегите му за пръв път се сблъскват с подобен феномен. Липсата на пасища в Танзания заради сушата вероятно е причината, поради която антилопите са започнали пътуването си на север толкова рано.

Необичайната поява на тревопасните вероятно ще има положителен ефект върху туризма в Кения и по-малък за Танзания, отбелязва той.

Годишната миграция на повече от един милион гну между Националния парк Серенгети в Танзания и резерватът Масай-Мара в Кения е спектакъл, който привлича туристи от цял свят.

Да наблюдаваш как гну преминават река Мара, която е обитавана от стотици крокодили се описва като седмото чудо на света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА